Montoya szerint feltámadt a McLaren

Vágólapra másolva!
A McLaren vezetősége úgy gondolja, hogy sikerült közelebb kerülniük a világbajnok Renault istállóhoz, bár az idei esztendőben még egyetlen egyszer sem állhattak fel versenyzőik a dobogó legmagasabb fokára.
Vágólapra másolva!

A kolumbiai Juan Pablo Montoya a második helyen fejezte be a hétvégén megrendezett Monte-Carlói Nagydíjat, így a McLaren 40 éves évfordulóját a dobogón ünnepelhette. Bár Kimi Raikkönen egy műszaki probléma miatt búcsúzott a futamtól, a wokingiak úgy érzik, közelebb kerültek riválisaikhoz, így minden eddiginél optimistábban várják a két hét múlva megrendezésre kerülő Brit Nagydíjat.

Montoya a tavalyi évben győzött Silverstone-ban, és bár Monaco mindig okozhat meglepetéseket, a kolumbiai versenyző bízik benne, hogy a Brit Nagydíjon is harcba szállhatnak majd a Renault-val.

"Ahhoz képest, hogy az elmúlt versenyeken hogyan szerepeltünk, Monacóban bebizonyosodott, hogy a McLaren és a Mercedes is keményen dolgozik a sikerekért" - mondta Montoya a vasárnapi futamot követően.

"Most az a dolgunk, hogy tovább folytassuk a munkát, és a következő versenyeken se hagyjon alább a lendületünk" - folytatta. "Véleményem szerint sikerült javulást elérnünk, és közelebb kerültünk a Renault-hoz. Az átlagos pályákon még egy kicsit gyorsabbak nálunk, de mindenképpen jó irányba haladunk."

Montoya csapattársa, Kimi Raikkönen szinte az egész verseny alatt a második helyen autózott, ám a biztonsági autó mögött túlmelegedett a motorja, és fel kellett adnia a küzdelmet. A finn pilóta, aki szerint a stratégiájával még a futamgyőzelmet is bezsebelhette volna, szintén elégedetten nyilatkozott az autó teljesítményéről.

"Legalább sikerült fejlődést elérnünk, és most az a fő célunk, hogy ez Silverstone-ban se legyen másképp" - mondta a csapat igazgatója, Ron Dennis.

A Renault jelenleg 41 ponttal vezet a konstruktőrök bajnokságában a harmadik pozícióban tanyázó McLaren előtt, míg a világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso - aki a jövő évben a McLarent erősíti majd - az eddigi 70 pontból 64-et zsebelt be a szezon első hét versenyén.

A spanyol pilóta 21 ponttal áll a második helyen tartózkodó Michael Schumacher előtt, míg 37 pont az előnye a harmadik helyen álló Raikkönennel szemben.

A McLarennek jól jött a Ferrari körüli botrány, hiszen míg Michael Schumacher a büntetését követően csak a boxból kezdhette meg a futamot, addig csapattársa, Felipe Massa, aki az időmérő első etapjában falnak csapta autóját, csak az utolsó helyről rajtolhatott.

Ugyan Schumacher az ötödik helyig tornázta fel magát, Montoya nem volt elájulva a német versenyző teljesítményétől. "A tavalyi évben az utolsó helyről indultam, és mégis a negyedik pozícióban végeztem" - mondta a kolumbiai versenyző.