Button nem hisz csapata feltámadásában

Vágólapra másolva!
Jenson Button a Honda Racing brit versenyzője hazai futamára készül, hiszen a Forma-1- mezőnye a szezon nyolcadik állomásán Silverstone-ban méri össze erejét. A japán istálló gyenge teljesítménye azonban frusztrálja a 26 éves pilótát.
Vágólapra másolva!

Button a Hondával karöltve úgy vágott neki a 2006-os esztendőnek, hogy meg kell szerezniük első győzelmüket. Az eddigi hét futamon erre nem került sor, sőt a brit év eleji optimizmusa versenyről-versenyre egyre kisebb lesz. Az alig két hét múlva sorra kerülő Brit Nagydíj előtt pedig már esélyt sem ad magának a jó szereplésre.

A többre hivatott Button Monacóban egész hétvégén szenvedett, és kikapott a korábban lesajnált, ám egyre inkább formába lendülő csapattársától, Barrichellótól. A brazil a legutóbbi három futamon 11 pontot gyűjtött, míg Button mindössze 3-at. Igaz, hogy az összetettben még valamivel a brit áll jobban, de a hanyatlás ténye kétségtelen.

"Rubens negyedik helye nagyszerű eredmény, nem számítottunk erre, mert tudtuk, hogy még rengeteget kell dolgoznunk az autón"- mondta Button, aki nem csalódott amiatt, hogy csapattársa jobban szerepelt nála Monacóban. A csapat hátránya viszont csak nem akar csökkenni az élmenőkkel szemben, így a Honda a kezdeti favorit kategóriából a pontszerzésre esélyesek közé került. Ez mindenképpen visszalépést jelent.

"Az autó egyszerűen még nem elég gyorsa ahhoz, hogy felvegyük a harcot az élcsapatokkal"- folytatta a brit pilóta. "A héten tesztelni fogunk, de nem hinném, hogy ezzel minden problémánk megoldódna."

A szurkolók vágya az lenne, hogy Button Silverstone-ban szerezze meg pályafutása első Forma-1-es sikerét, a versenyző azonban ezzel nem számol: "Jelenleg még a Renault, a McLaren és a Ferrari is előttünk van, előbb őket kell megvernünk, majd utána beszélhetünk a győzelem esélyéről is. Silverstone-ban sem mi leszünk a favoritok"- fejezte be elkeseredetten Button.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!