Montagny kikapott Yamamotótól

Vágólapra másolva!
A Super Aguri pilótáinak, Takuma Szatónak és Franck Montagny-nak továbbra is meg kell küzdeniük a nehezen kezelhető, elavult technikájú autóval. A harmadikszámú versenyző, Sakon Yamamoto pályafutása második pénteki tesztjét teljesítette.
Vágólapra másolva!

Franck Montagny még az Amerikai Nagydíjon rajthoz állhat, utána viszont át kell adnia a helyét Yamamotónak. A francia pilóta pont a Francia Nagydíj előtt lesz kénytelen kiszállni a japán autóból, ami miatt bizonyára neheztel kicsit a csapatra. Azzal tudna csattanós választ adni Aguriéknak, ha elverné Yamamotót.

Ez azonban nem történt meg, mert a japán gyorsabb volt a Renault egykori tesztpilótájánál. Montagny tök utolsólett, míg Yamamoto Szato mögött a 27. helyet szerezte meg.

"Jó első napot zártunk, még akkor is, ha sok fáradtságba került, amíg megtaláltuk a jó egyensúlyt"- kezdte Szato. "Délelőtt a balanszot próbáltuk meg beállítani, valamint a gumikat teszteltük, bár ennek a hideg hőmérséklet nem kedvezett túlságosan. Délután már melegebb volt, de akkor meg az egyensúllyal bajlódtunk. Remélhetőleg holnap már kevesebb bajunk lesz."

Montagny-nak is hasonló problémái voltak: "A reggeli edzés nem volt rossz, sokat tudtunk dolgozni az autón. Délután viszont már több volt a probléma, sok időt vesztegettem el a bokszban. A beállításokkal nem vagyok túlságosan elégedett, az időmérőig javítanunk kell ezen."

Yamamoto számára már maga a vezetés is nagy élményt nyújtott: "Éltemben először köröztem ezen a pályán, és nagyon élveztem. Reggel még eléggé csúszott az aszfalt, nehéz volt vezetni az autót. Ma a gumik tesztelése volt a fő feladatom. Remélem, hogy az általam gyűjtött adatoknak hasznát veszi majd a csapat."

"Úgy vélem, hogy pénteken mind a három SA05-ös jól helytállt, még akkor is, ha Takuma és Franck is problémával küzdött"- értékelte a szabadedzéseket a csapatfőnök, Aguri Suzuki. "Sikerült elvégeznünk a tervezett programot, ráadásul Szato stabil köridőket futott. Elégedett vagyok a Kanadai Nagydíj első napjával."