Schumachert meglepte a Ferrari sikere

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher bevallotta, meglepte a Ferrari hétvégi Francia Nagydíjon nyújtott remek teljesítménye, hiszen az indianapolisi sikerek után mindenki úgy gondolta, hogy az olaszok győzelme egyszeri kiugrás volt.
Vágólapra másolva!

A Ferrari hétszeres világbajnoka zsinórban második futamgyőzelmét szerezte meg Magny-Cours-ban, miután az Amerikai Nagydíjon sem talált legyőzőre. Bár sokan úgy gondolták, hogy a Ferrari csak azért tudott győzni Indianapolisban, mert a Michelin túlzottan a biztonságra játszott, Schumacher a hétvégén megrendezett Francia Nagydíjon bebizonyította, nem erről van szó.

"Őszintén szólva, nem számítottam ekkora sikerre" - mondta Schumacher. "Egy kicsit aggódtunk, hogy miként alakulnak majd a dolgok Franciaországban. Egyrészt azért, mert az ember soha nem lehet biztos a dolgában, másrészt pedig tudtuk, hogy kemény hétvége áll előttünk. Azonban végül minden tökéletesen sikerült, és győzelmet arattunk."

"Köszönetet szeretnék mondani a mérnökeimnek, akik fantasztikus munkát végeztek, pedig nem állt rendelkezésükre olyan sok információ."

Schumacher hétvégi győzelmével 17 pontra csökkentette hátrányát a bajnokságban a listavezető Fernando Alonsóval szemben, így a Ferrari sztárja továbbra is életben tartotta bajnoki reményeit.

"Nem lesz egyszerű a dolgunk a szezon további részében, hiszen 17 pontot kell lefaragnunk" - magyarázta Michael. "Természetesen kemény lesz a küzdelem, mert Fernando és a Renault előnyben van, de egy biztos, méghozzá az, hogy semmi sem biztos a Forma-1-ben. Mindig keményen kell hajtani, mert apróságokon csúszhat el az ember. Mindezek ellenére büszkék vagyunk magunkra, és keményen fogunk dolgozni, hogy elérhessük céljainkat."