Montezemolo ódákat zengett Schumiról

Vágólapra másolva!
A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo csodálatát fejezte ki Michael Schumacher iránt, aki az elmúlt hétvégén megrendezett Brazil Nagydíjon teljesítette utolsó versenyét a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

Schumacher pályafutása egyik legfantasztikusabb teljesítményét nyújtotta a szezonzáró Brazil Nagydíjon, ahol egy defekt miatt a mezőny végéről kellett felküzdenie magát az élmezőnybe. A német versenyző hétszeres világbajnokhoz méltóan vezetett, és végül a negyedik helyre hozta be tűzpiros Ferrariját, melyet a futamot követően ajándékképp haza is vihetett.

Hiába hámozta át magát a teljes mezőnyön, és futott mindenkinél gyorsabb köröket, Michaelnek nem sikerült bezsebelnie nyolcadik bajnoki címet, melyet a fiatal Alonso elhappolt előle. Mindezek ellenére Luca di Monzelemolo úgy gondolja, Schumacher bebizonyította, továbbra is ő a legerősebb versenyző a sport történetében.

"Schumacher utolsó - minden eddiginél parádésabb - versenyén is bizonyította, továbbra is ő a legerősebb" - mondta di Montezemolo a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Mindig is egy olyan versenyzőként fogok visszaemlékezni rá, aki az elmúlt tizenegy esztendőben pótolhatatlan munkát végzett a csapat színeiben, és mikor nem mentek jól a dolgok, akkor is odatette magát."

"Hiányozni fog nekünk, de kapcsolatunk nem fog véget érni. Köszönetet szeretnék mondani neki mindezért, amit a csapatért tett. Mindig motivált volt, soha nem elégedetlenkedett, folyton a csapat érdekeit nézte. Szeretem a hozzá hasonló mentalitású embereket."