Hakkinen nem lesz Alonso csapattársa

Vágólapra másolva!
A McLaren Mercedes vezetősége határozottan cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen lehet az ugyancsak kétszeres elsőséggel rendelkező Fernando Alonso csapattársa a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Hakkinen látogatást tett a szezonzáró Brazil Nagydíjon, egyre több pletyka kering a finn bajnok visszatéréséről. A feltételezéseket az is erősíti, hogy a McLaren ódzkodik attól, hogy már a jövő évben bevesse a GP2-es sorozat idei bajnokát, Lewis Hamiltont, és jobban szeretné, ha a brit versenyző a 2007-es idényben még tesztpilótaként tevékenykedne a csapatnál.

Egyesek szerint itt lenne a remek lehetőség arra, hogy Hakkinen a következő évben visszatérjen a királykategóriába, és a versenyzés mellett másra ne kelljen koncentrálnia, mert a szezonközi teszteken Hamilton helyettesíthetné.

A McLaren ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh ugyan megerősítette, hogy Hakkinen valóban látogatást tett a csapat főhadiszállásán, ahol egy szimulációs programot hajtott végre, ám határozottan cáfolta, hogy a gárda tervei közt szerepelne a korábbi világbajnok alkalmazása, mint versenypilóta.

"Nem tervezzük, hogy Mika lesz Alonso csapattársa a jövő évben. Második számú versenyzőnk kilétére hamarosan fény fog derülni, addig azonban mindenki türelmét szeretnénk kérni" - mondta a szakember a Guardian c. lapnak adott nyilatkozatában.