Vágólapra másolva!
Alex Zanardi bízik benne, hogy lesz még lehetősége a jövőben tesztelni a Forma-1-ben, miután a BMW Sauber versenyistálló jóvoltából a hétvégén részt vehetett egy kisebb tesztprogramon a spanyolországi Valenciában.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző először tért vissza a Forma-1-be azóta, hogy 1999-ben elhagyta a királykategóriát, majd 2001-ben egy tragikus baleset következtében elvesztette mindkét lábát az amerikai Champ Car széria lausitzringi versenyén.

A kimondottan számára kialakított BMW Sauber volánja mögött összesen 12 kört teljesített a negyven esztendős sofőr a Forma BMW Világbajnokság utolsó állomásának helyet adó Valenciában. Zanardit olyannyira feltüzelte a teszt, hogy már alig várja az újabb feladatot, noha arra nagy valószínűséggel még sokáig kell várnia.

Az olasz versenyző elmondta, mindenképpen ki szeretné próbálni a csapat idei, teljes mértékben rászabott modelljét, ugyanis a hétvégén igazból egy átfestett, BMW motorral ellátott tavalyi Sauberben körözött, melyet korábban a nálánál kisebb termetű Felipe Massa használt.

"A mérnökök fantasztikusan dolgoztak, mindent egyből megértettek, amit mondtam nekik, így gond nélkül ment a munka" - mondta Zanardi a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Most azonban ki szeretnék próbálni egy olyan együlésest, amely teljes mértékben rám van szabva. Talán Kubica autójába kellene beülnöm, aki körülbelül olyan testalkatú, mint én vagyok."

Zanardi azt is elmondta, ha lehetősége lenne a versenyzésre, biztosan nem mondana nemet, mert véleménye szerint, egy kis teszteléssel jól szerepelhetne, noha a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen elárulta, erre vajmi kevés az esély.

"Nem azt mondom, hogy meg fog történni, de ha lehetőségem lenne arra, hogy Monzában versenyezhessek, akkor egy kis teszteléssel, biztosan vállalnám a feladatot" - folytatta az olasz sofőr, aki legutóbb az 1999-es idényben vett részt Forma-1-es versenyen, akkor a Cosworth motorral szerelt Williams színeiben.