Button nem teszi magasra a mércét jövőre

Vágólapra másolva!
Jenson Button nem kíván előzetes jóslatokba bocsátkozni a 2007-es idényt illetően. 
Vágólapra másolva!

A Honda Racing az elmúlt években soha nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, noha mindig remekül szerepelt a téli teszteken.

Azt követően, hogy a Honda a 2004-es idényt a Ferrari mögött a második helyen zárta a konstruktőrök versenyében, mindenki azt várta, hogy a japán alakulat szárnyalni fog 2005-ben. Bár a téli teszteken mindvégig domináltak, csúnyán elbuktak a tavalyi évben.

A brackley-i bázisú csapat az idei évet a győzelem reményében kezdte meg, és bár borzalmasan gyengén teljesített a szezon eső felében, Jenson Button a Magyar Nagydíjon - kaotikus körülmények között - megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét, mely egyfajta fordulópontot jelentett a csapat történetében.

A brit versenyző az utolsó hat futamon mindenkinél több pontot szerzett (35), tehát fantasztikusan zárta az évet. Mindezek ellenére a Honda titánja tanulva az elmúlt évek történéseiből, nem kíván előzetes jóslatokba bocsátkozni a 2007-es idényt illetően, ugyanis nem szeretne koppanni a jövő évben.

"Bízom benne, hogy idén nem helyezzük olyan magasra a mércét, mint a tavalyi évben" - mondta Button, miután átvette az Év Brit Versenyzőjének járó díjat a hétvégén megrendezett Autosport díjkiosztón Londonban. "Sajnos nem tudtuk beváltani ígéretünket, pedig mindenki nagyon keményen dolgozott a szezon folyamán."

"A győzelem azonban hatalmas löketet adott a csapatnak - láttam az arcokat a Magyar Nagydíj után. Ki voltak éhezve az újabb sikerre, és biztos vagyok benne, hogy ezt a jövőben meg is fogják kapni. Remélhetőleg velem együtt. Már alig várjuk, hogy ismét felállhassunk a dobogó legmagasabb fokára."

A brit versenyző a héten megrendezésre kerülő második téli tesztprogramról is távol marad, ugyanis bordarepedése a vártnál lassabban gyógyul, így nagy valószínűséggel csak januárban gördülhet legközelebb pályára, már a Honda új versenygépével.