A Ferrari a McLaren hibájába eshet

Vágólapra másolva!
Legalább is a korábbi Forma-1-es pilóta, Jochen Mass szerint, aki úgy véli, hogy a Ferrari vezetősége hibát követ el, amiért nem tesz különbséget Felipe Massa és Kimi Raikkönen közt.
Vágólapra másolva!

A vörösök Michael Schumacher visszavonulása utáni első idényüket kezdik meg 2007-ben. A szakemberek véleménye szerint azzal, hogy a hétszeres világbajnok a szögre akasztotta a sisakot, Németországban csökkeni fog a száguldó cirkusz iránti érdeklődés. Egyesek szerint akkora űr keletkezett a klasszis kiválásával, mint annak idején a teniszsportban, amikor Boris Becker felhagyott az élsporttal.

Az egykori Forma-1-es pilóta, Jochen Mass szerint azonban nem lesz ilyen óriási az űr. Ebben van is valami, hiszen Nico Rosberg, Ralf Schumacher, Nick Heidfeld és az újonc Adrian Sutil is versenyezni fog, míg tesztpilótaként két német, Sebastian Vettel és Timo Glock bizonyíthat a Forma-1-ben.

"Persze Michaelt egy ideig nehéz lesz pótolni, de szerintem nem lesz olyan jelentős a visszaesés"- nyilatkozta a hatvanéves Mass. "Persze túlzás lenne mondjuk Ralf Schumachertől azt várni, hogy világbajnok legyen, de a képességei és a vezetési stílusa a legjobbak közé emelik, és ha kapna egy jó autót, akkor ő is nyerhetne versenyeket."

A korábbi versenyző a Ferrari jövő évi elképzeléseire is kitért. Az olasz sztárcsapat az elmúlt években sikert sikerre halmozott, aminek egyik fő oka volt, hogy a csapatnál Michael Schumacher személyében volt egy érinthetetlen, elsőszámú pilóta. A maranellói istálló jövőre nem helyezi előtérbe egyik versenyzőjét sem.

Mass szerint ez hiba, és példaként a McLaren csapatát említette: "A McLaren is versenyeztette a pilótáit, és ennek éveken át tartó eredménytelenség lett a következménye. A Ferrarinál két, nem egy szinten lévő pilóta versenyez jövőre, és mivel nem tesznek különbséget Raikkönen és Massa közt, hasonló hibába eshetnek, mint a McLaren. Lehet, hogy egy évig működik ez a módszer, de szerintem nem jelent hosszú távú megoldást"- fejezte be Mass.