A rossz idő már nem lesz gond a teszteken

Vágólapra másolva!
A csapatokvezetők hivatalosan is megegyeztek abban, hogy az idei évben bevezetésre kerülő igen szigorú tesztkorlátozás ellenére lehetőségük lesz az extra tesztelésre, feltéve, ha a rossz időjárás miatt nem tudják végrehajtani előre tervezett programjukat.
Vágólapra másolva!

Ez volt a helyzet az elmúlt héten Valenciában, mikor a többnapos esőzések miatt a csapatok egy nappal kitolhatták tesztprogramjukat. Valószínűleg ezen a héten is meg kell lépni ezt, ugyanis holnapra esőt mondanak Jerezben, így nem kizárt, hogy a csapatok plusz egy napot maradhatnak a spanyol ringen.

Bár a tesztnapok száma növekedhet, a csapatok rendelkezésére álló gumi szettek száma továbbra is 300 darab marad az idei szezonban, így az esős teszten elhasznált abroncsokat nem pótolja a Bridgestone.

Ha az eheti teszteket egy nappal meghosszabbítják, akkor a csapatoknak igen sok dolguk lesz a hétvége folyamán, ugyanis ha pénteken is körözni szeretnének, akkor csak este hagyhatják el a spanyol ringet, ám vasárnap estére már mindenkinek Barcelonában kell lennie, hogy hétfő reggel gond nélkül megkezdődhessen a munka.