Sauber: Idén nem kell számolni a Renault-val

Vágólapra másolva!
Az egykori csapatfőnök, Peter Sauber a múlt heti, valenciai tesztek eredményei alapján úgy gondolja, hogy a 2007-es szezon legnagyobb favoritja a kétszeres világbajnok Fernando Alonso lesz.
Vágólapra másolva!

Peter Sauber korábban két esélyest nevezett meg, akkor még nem számolt a Mclaren spanyoljával. A svájci úgy vélekedett, hogy idén Kimi Raikkönen és Giancarlo Fisichella pályázik a legjobb esélyekkel a világbajnoki címre. Sauber úr annak idején egyébként dolgozott együtt az olasszal és a finnel is.

A múlt héten a mezőny Valenciában kezdte meg a felkészülését a 2007-es szezonra, és az itteni eredmények véleményének megváltoztatására sarkallták Sauber urat. A látottak fényében a svájci szakember a regnáló világbajnokot, Fernando Alonsót mindenkinél esélyesebbnek tartja.

"Alonso jelentheti a siker kulcsát a McLaren számára"- kezdte nyilatkozatát Sauber. "Ugyanis a spanyol nem csak olyan gyors, mint Raikkönen, de emellett a Schumacherre jellemző komplettség is felfedezhető benne. Alonso versenyintelligenciája is bámulatos, ugyanez nem volt elmondható Raikkönenről."

Peter Sauberhez hasonlóan korábban több szakember is a Ferrarit és Kimi Raikkönent látta favoritnak. Alonso azonban a Valenciában futott meggyőző időeredményeivel átírta az előzetesen felállított erősorrendet, hiszen a négy nap alatt kétszer is a legjobb volt, és a
Ferrarik még megközelíteni is alig tudták.

A McLaren tavaly egyetlen futamot sem tudott megnyerni, de Sauber szerint a gárda meg tud újulni: "Ha a McLaren-Mercedesnél végre feljavítják a megbízhatóságukat, akkor igencsak izgalmassá tehetik a 2007-es évadot."

A Renault-val viszont nem kell számolni az idén, legalábbis Sauber így gondolja: ,,Alonso klasszisa egészen biztosan hiányozni fog a franciáknak. Fisichellát nagyon kedvelem, de csalódtam benne. Vagy Alonso képességei lényegesen jobbak, mint ahogyan azt gondoltuk, vagy Giancarlo nem elég jó"- fejezte be Peter Sauber.