Albers: A Super Aguri fejlődésére nincs magyarázat

Vágólapra másolva!
Már napok óta csend honolt a Spyker csapatfőnöke, Colin Kolles által kirobbantott ügy körül, miszerint a Super Aguri és a Toro Rosso nem legális autóval versenyez. Most a Spyker-pilóta, Albers tett arról, hogy nehogy feledésbe merüljön a történet.
Vágólapra másolva!

A Spyker csapata régóta támadja a Super Agurit amiatt, mert szerinte a japán kiscsapat nem épített saját autót az idei évre, hanem a Honda tavalyi karosszériájával állt rajthoz már Melbourne-ben is. Az ügy már kezdett elcsendesedni, de Christijan Albers újra felélesztette azt.

A Super Aguri kétségtelenül nagy ugrást hajtott végre, hiszen a tavalyi év sereghajtója az idei évben egyszer csak a középmezőnyben találta magát. Takuma Szato Melbourne-ben egyenesen a 10. rajtkockáig repült, amivel nem kis meglepetést okozott.

A japánok természetesen visszautasítják azokat a vádakat, miszerint a Honda RA106-osával állnának rajthoz az idei évben és ezzel megsértenék a Concorde Egyezményt. A másik oldal, a harcban most már egyedül maradó Spyker viszont kitart "igaza" mellett.

"Tavaly még sehol sem voltak, és most hirtelen Szato tizedik lesz"- fejezte ki értetlenségét Christijan Albers, a Spyker holland pilótája.

"Az óriási javulásukra nincs ésszerű magyarázat. Egyszerűen lemásolták a tavalyi Hondát és kész. Szinte felfoghatatlan, hogy az így mennyit spóroltak a fejlesztéseken. Ez pedig természetesen nem volt fair dolog tőlük"- háborgott Albers.