Hamarosan pilótát cserélhet a Spyker

Vágólapra másolva!
Még szinte el sem kezdődött az idei Forma-1-es szezon, hiszen három futamon vagyunk túl, a Spyker csapatnál máris felmerült annak lehetősége, hogy az eddig roppant gyengén teljesítő Christijan Albers helyébe a tesztpilóta, Markus Winkelhock lépjen.
Vágólapra másolva!

A holland tulajdonban lévő kiscsapatnál elvileg a szintén a tulipánok földjéről származó Christijan Albersnek bérelt helye van, hiszen a pilóta több kisebb szponzort is hozott az istállóhoz.

A második szezonját taposó hollandus eddig azonban nem tett le semmit az asztalra, bár tegyük hozzá, hogy ezzel a mostani Spykerrel ez nem is egyszerű feladat. Viszont az is tény, hogy Albers márkatársával, az újonc Adrian Sutillal sem bírt eddig...

Ausztráliában Sutil célba ért, míg Albers már igen korán kiesett. A bajnokság második állomásán, Malajziában mindkét pilóta erre a sorsra jutott, legutóbb, a Bahreini Nagydíjon viszont az utolsó két helyen Albers, Sutil volt a sorrend. Az időmérő edzéseken a német 2:1-re vezet a nehéz helyzetbe kerülő Albersszel szemben, aki a szabadedzéseken is általában alulmaradt csapattársával szemben.

Ez pedig valószínűleg nem igazán nyerte el a csapatfőnök, Colin Kolles tetszését, ami némiképp érthető is. Albers közben azzal védekezik, hogy tudna ő gyorsabb is lenni, de az autó nem fekszik a vezetési stílusának.

A német Bild című bulvárlap munkatársai máris elkezdtek kombinálni, és szerintük ha Albers teljesítménye nem javul, akkor hamarosan a Spyker tartalékversenyzője, Markus Winkelhock kap lehetőséget versenyen is, aki történetesen német.

Az Albers utódaként emlegetett Winkelhock a májusi teszten, Le Castelletben ül legközelebb autóba, de hallva a felvetést, minden bizonnyal jobban összpontosít majd: "Keményen edzek, és természetesen bármikor állok a csapat rendelkezésére"- nyilatkozta a német pilóta. "Idén még csak keveset tesztelhettem Silverstone-ban, úgyhogy arra kell törekednem, hogy az autót minél jobban megismerjem, de készen állok a bevetésre"- mondta magabiztosan a tartaléksofőr.

A Spyker az üggyel kapcsolatban még nem nyilatkozott...