Rosberg az autót és a tesztprogramot is megsemmisítette

Vágólapra másolva!
A Williams istálló pilótája, Nico Rosberg szerda reggel Barcelonában csúnyán összetörte versenyautóját, a csapat így arra kényszerült, hogy idő előtt befejezze a Spanyol Nagydíjra való felkészülését.
Vágólapra másolva!

A kék-fehér gárda alkalmazottai bizonyára nem így képzelték a katalán pályán való tréninget. Hétfőn a tesztpilóta Kazuki Nakadzsima amortizálta le a technikát, kedden az időjárás hátráltatta a munkát, hiszen a nagy eső miatt csak néhány kört tettek meg a pilóták, szerda reggel pedig Rosberg annyira összetörte az autót, hogy a csapat inkább hazautazott.

Ma kora délelőtt Rosberg túl keményen hajtott rá a rázókőre, ami megdobta az autóját és emiatt a fiatal pilóta elvesztette uralmát FW29-ese felett, és a pálya menti korlátnak csapta versenygépét. A pilóta sérülés nélkül úszta meg az esetet.

Az ütközésben az autó eleje és a jobb oldali első kerékfelfüggesztés teljesen megrongálódott, de a hátsó szárny sem úszta meg sértetlenül. A váz és a karosszéria nem sérült meg különösebben, de a csapat így sem tudta folytatni a felkészülést.

"Nico túl keményen hajtott rá a rázókőre, és talán a tegnapi eső miatt is, nem volt elég tapadása. Ezek után megpördült, és a korlátnak csapódott"- írta le a balesetet Rod Nelson, a Williams főmérnöke.

A lezúzott alkatrészeket a szerelők a helyszínen nem tudták volna megjavítani, ezért a csapat összepakolt és visszautazott angliai főhadiszállására. A Williams számára így nem sikerült túl jól a május 13-ai Spanyol Nagydíjra való felkészülés, mivel igencsak kevés adatot gyűjtött...