Briatore biztos Alonso címvédésében

Vágólapra másolva!
A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore biztos benne, hogy egykori pilótája, az istállót tavaly két világbajnoki címmel a zsebében elhagyó Fernando Alonso idén megvédi címét, még a sok probléma ellenére is, ami jelenleg körülveszi a spanyolt.
Vágólapra másolva!

Fernando Alonsónak bizonyára volt már jobb hangulata is, mint jelenleg. A spanyol klasszis nagy favoritként érkezett év elején a McLaren-Mercedeshez, ahol most azzal kell szembesülnie, hogy egy újonc, nevezetesen Lewis Hamilton tíz ponttal vezeti előtte a bajnokságot.

A kétszeres világbajnok korábbi csapatfőnökét azonban mindez hidegen hagyja, továbbra is spanyolt tartja a szezon nagy esélyesének. "Alonso nyerni fog, ez száz százalék"- nyilatkozta magabiztosan Briatore.

"Tudja, hogy mit kell ezért tennie. Tavaly is volt egy időszak, amikor úgy tűnt, nem jön neki össze a címvédés, de aztán mégis sikerült. Nem szabd hagynia, hogy külső tényezők eltereljék a figyelmét, csak az autóval való munkára kell koncentrálnia. A brit média sem árthat neki, nyugodtnak kell maradnia."

Briatore ugyanakkor hibának tartaná, ha a spanyol továbbra is feszültséget teremtene csapaton belül: "A Forma-1 nemzetközi dolog. Ebben a sportban nem elfogadott, hogy egy csapat egy pilótát a nemzetisége miatt részesítsen előnyben."

"Itt pilóták és csapattársak vannak, nem pedig mondjuk franciák és angolok. A Forma-1-ben nem téma a nemzetiség. Fernandónak be kell illeszkednie csapatába, de nem hiszem, hogy megváltozott volna. Továbbra is jó esélye van a címvédésre, de nyugodtnak kell maradni, minden mást elfelejthet. Fontos, hogy az istálló teljes mértékben mögötte álljon"- fejezte be fogadóóráját Briatore.