Sutil verni fogja Hamiltont

Vágólapra másolva!
A Spyker csapatfőnöke szerint Adrian Sutil hatalmas tehetség, és hamarosan odaér Hamilton mellé. Colin Kolles egészen biztos abban, hogy kedvezményezettje fel tudja venni a versenyt a száguldó cirkuszba idén berobbant brittel.
Vágólapra másolva!

A német versenyző mclarenes ismerőséhez hasonlóan idén került a legmagasabb osztályba. Mindketten bajnokként ültek át a Formula-1-es versenyautóba, Hamilton a GP2-ben, Sutil a Japán Formula bajnokságban utasított maga mögé mindenkit 2006-ban.

A két fiatal tehetség egyszer már összemérte erejét, és akkor a brit behúzta az első strigulát. A 2005-ös szezonban ugyanis mindketten az ASM szolgálatában álltak, és Hamilton tizenöt győzelemmel simán nyerte a Formula-3-as sorozatot. Sutilnak két diadallal a második pozíció jutott.

Colin Kolles, aki 2004 óta dolgozik együtt a fiatal némettel, meg van győződve arról, hogy Sutil egy nap a királykategória jelenlegi legjobbjával is felveszi majd a versenyt.

"Nálunk van Lewis Hamilton leendő kihívója"- nyilatkozta magabiztosan a Sporting Life-nak a 39 éves szakember. "Adrian a Formula-3-ban már megismerhette Lewist, hiszen csapattársak voltak, ezért az összes tulajdonságát ismeri. Sutil nagyon ígéretes versenyző, de az autó gyengélkedése miatt ezt még nem tudta teljes mértékben bizonyítani."

A jelenlegi évadot nézve, szinte összehasonlíthatatlan a két újonc. Lewis Hamilton parádés versenyzéssel vezeti a világbajnokságot, míg Sutil eddig igazából nem tudott felmutatni semmit. A fiatal német többször is hibázott, ami nem meglepő, hiszen a Spyker nem éppen kezes bárányként viselkedik. Sutil a monte-carlói hétvégén viszont nagyot alkotott, az időmérő előtti szabadedzésen vizes aszfalton a legjobb időt futotta, igaz a kvalifikáció, illetve a futam során elporladt ez a fellángolás.

A csapatfőnök kijelentése igen merész, de talán nem alaptalan. Adrian Sutil hosszú lejáratú kontraktussal rendelkezik, ez is azt jelzi, hogy a csapat és Colin Kolles is komolyan gondolja az elmondottakat. "Adrian a jövő reménysége. Úgy gondolom, hogy nemsokára Lewis Hamilton komoly ellenfele lesz"- zárta gondolatait a guru.