Társkereső indult a méheknek Bécsben

Vágólapra másolva!
Alsó- és Felső-Ausztria után Bécsben is elindult egy ingyenes társkereső méheknek és virágoknak: a kertészek, borászok és más földtulajdonosok bejelenthetik, hova várják a méheket, a méhészek pedig egy időre odaköltöztethetik a méhkasaikat.
Vágólapra másolva!

Alsó- és Felső-Ausztria után Bécsben is elindult az ingyenes társkereső szolgáltatás méheknek és virágoknak: 

a kertészek, borászok és más földtulajdonosok bejelenthetik, hova várják a méheket, a méhészek pedig egy időre odaköltöztethetik a méhkasaikat

 - közölte Bécs Város budapesti irodája pénteken az MTI-vel.

méh, virág, illusztráció,
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/MERCURY studio / Shutterstock/MERCURY studio

A Bienenwanderbörse nevű ingyenes online platformot a Bécsi Agrárkamara üzemelteti, és méhészek, valamint földtulajdonosok regisztrálhatnak rá - olvasható a közleményben.

Az online térképen a kertészek, borászok vagy nagy zöldterületekkel rendelkező cégek, önkormányzatok megadhatják, hova várják a méheket, a méhészek pedig a virágzás idejére odaköltöztetik a méhkasaikat.

A dolog fordítva is működik: a méhészek is jelezhetik, hogy például repce- vagy napraforgóültetvényt keresnek méheik számára.  

A haszon így kölcsönös, hiszen a helybe vitt méhek több növényt tudnak beporozni, ami több termést jelent. Az osztrák főváros hétszáz méhésze pedig több mézre számíthat, amit aztán a bécsiek ehetnek meg

 - magyarázták.