Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Mutatjuk a megoldást a világ legbosszantóbb konyhai problémájára

alufólia
Vágólapra másolva!
Egy híres ausztrál séf megosztotta a TikTok követőivel azt a trükköt, hogy hogyan varázsolhatja könnyedén az ember a használhatóvá az elszakadt alufóliát.
Vágólapra másolva!

A neves séf, Robbie Bell, aki jelenleg az ausztráliai City Larder Charcuterie tulajdonosa, a TikTok oldalán osztott meg egy videót 537 000 követőjével, amely hatalmas sikert aratott. 

Szinte mindenki találkozott már azzal a problémával, hogy éppen le akart tépni egy darab alufóliát a hengerről, amikor az elszakadt és után már csak a fele volt mozgatható.

Robbie Bell most erre mutatott egy pofon egyszerű megoldást. Csak annyit kell tennünk, hogy letépünk egy kis darabot, azt összegyűrjük, majd ezzel elkezdjük dörzsölni a hengert. A dörzsölés hatására lemorzsolódik a felesleges alufólia és újra az egész tekercset tudjuk használni. 

@robbiebell8 Best kitchen hack ever by my boy Shaun Hurrell @barriocomida one of the UK’s best chefs. #kitchenhack #cookinghack #foodhack ♬ original sound - 🔪 Robbie Bell 🥘

A videó akkora siker lett, hogy már meghaladta a négymilliós megtekintést és rengeteg komment érkezett rá. Az egyikük azt írta, hogy: "Eddig nem tudtam, hogy szükségem van erre. Remek tipp!" Egy másik azt tette hozzá, hogy: "Hú, mindig bosszankodom, és kidobom, köszönöm." Míg a harmadik azt írta, hogy: "Olyan furcsa a hírfolyamom. Tegnap este pont ez volt a problémám, körülbelül 2 métert tudok így most megmenteni."

Korábban egy Michelin csillagos séf elárulta, hogy készíti a buggyantott tojást, amihez semmi másra nincs szükségünk csak egy serpenyőre. Ráadásul még ecet sem kell hozzá.

Azt is megírtuk, hogy egy séf elárulta, hogyan készíti a tökéletes bacont, ráadásul még egészségesebb is, mint mikor rengeteg olajban próbáljuk ropogósra sütni a szalonnát.Először a séf egy hideg serpenyőbe helyezi a szeletekre vágott szalonnát, ezután annyi vizet önt a szalonnára, ami ellepi azt. Amint a víz a bacon alatt forrni kezd elkezdi forgatni a húsokat, és ezt addig csinálja amíg a folyadék elpárolog és a szalonna aranybarna nem lesz. Ezután kiveszi a serpenyőből és élvezi a tökéletesen elkészített bacon ízét. 

És azt is megírtuk, hogy egy séf megosztotta zseniális trükkjét, amivel akár 10 napig friss marad az uborka. A séf utálja a pazarlást, ezért osztotta meg követőivel ezt az egyszerű módszert.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről