Egy német keresztény lelkész szerint Isten queer - videó

A názáreti Jézus (Robert Powell)
Vágólapra másolva!
A kijelentés a németországi protestáns egyházi kongresszus vasárnapi záró istentiszteletén hangzott el.
Vágólapra másolva!

A dél-afrikai születésű Quinton Caesar, aki az elmúlt egy évben az alsó-szászországi Wiesmoor városában szolgált lelkészként, a német protestáns egyházi kongresszus záró istentiszteletén a nürnbergi főpiacon kijelentette, hogy "Isten queer" – írja a Die Welt német lap.

(Queer: Eredeti angol jelentése „furcsa" vagy „különös". A queer először pejoratívan került használatba az azonos nemű vonzódást vagy kapcsolatot jelölve a kései 19. században az angolszász nyelvterületeken.)

A 38 éves lelkész a prédikációja során kijelentette, hogy "mindannyian az utolsó generáció vagyunk", ami alig burkolt utalás az Utolsó generáció szélsőbaloldali zöld szélsőséges aktivista csoportra, amely rendszeresen lezárja az autópályákat Németországban, hogy tiltakozzon az éghajlatváltozás ellen.

Ceasar, aki "teológus aktivista lelkészként" jellemzi magát, emlékeztette hallgatóságát, hogy "a fekete életek mindig számítanak", és kiállt a migránsok mellett is.

A lelkész azt mondta, hogy aki az egyház nevében prédikál, de "diszkriminálja a testvéreimet és engem – a jövedelmünk, a bőrszínünk, a fogyatékosságunk vagy a queer identitásunk miatt", az nem érti a Biblia tanítását.

– számolt be a Die Welt. Sokak szerint a beszéd inkább a "Zöldek pártkongresszusára" illett volna, mint egy egyházi kongresszusra.

A keresztény összejövetelen politikai rendezvényeket is tartottak, ahol a kormánykoalíció három vezető baloldali tagja, Olaf Scholz kancellár, Annalena Baerbock külügyminiszter és Robert Habeck gazdasági miniszter is felszólalt. Jelen volt továbbá Friedrich Merz, a CDU pártelnöke és az "Utolsó generáció" zöld aktivista csoport képviselője.

Nem ez az első eset, hogy Jézust ideologizálni próbálták a modern baloldali szemlélet szerint. A konzervatív európai politikusok nemrégiben azért forrongtak, mert az Európai Parlamentben egy olyan festményt helyeztek el, amely Jézus Krisztust BDSM-ruhába öltözött meleg férfiak között ábrázolja.

Szado-mazo apostolokkal ábrázolják Jézust az Európai Parlamentbenhttps://www.origo.hu/888/20230510-bdsm-jezus-lmbtq-eu-parlament.html?fbclid=IwAR3i0u_pt5Aiqt0hm_LZXvx58z00aQqaX0EWyPd4S9EFSypxMi6s3qxRwn0

Malmöben pedig, a Szent Pál templomban a világon elsőként egy melegeket és leszbikusokat paradicsomi környezetben ábrázoló oltárképet avattak. Az oltárképet nem sokkal a bemutatása után eltávolították, azonban nem azért, mert sértette a keresztény híveket, hanem mert a templom vezetése nem akart megbántani senkit azzal, hogy az édenkerti csábító gonosz, a kígyó alakját egy transznemű személy tölti be. Nem sokkal ezután - vélhetően a transzneműek vélt vagy valós sértődöttségét enyhíteni kívánó - a Szent Pál templom Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című alkotásának perverz feldolgozását állította ki, úgy, hogy Jézust magassarkúban ábrázolják, az apostolokat pedig transznemű emberek testesítik meg.