Pop-Tari-Top - B. Tóth László lehetetlen küldetése

Vágólapra másolva!
Lassan negyven éve él és mozog a könnyűzene világában: egyik első lemezlovasunk, a legendás Poptarisznya korszakos műsorvezetője, a magyar slágerzene élő lexikona - ki más, mint B. Tóth László. Több mint száz magyar album (és ki tudja, hány ezer dal) futott át kezei alatt, neki aztán elhihetjük: nehéz évtizedes slágerek között különbséget tenni. Természetes, ha a magyar könnyűzene egy szeletét látja csak ötszázas listánkban (és szívesen megvitatná Vágó Istvánnal, mit is értünk retrón). Kedvünkért azért vett egy nagy levegőt és megkísérelte a lehetetlent - kiemelt öt dalt a millióból.
Vágólapra másolva!

Neoton Família: Kell, hogy várj
Ezzel a dallal valami elindult, nem csak a Neoton, de az egész magyar könnyűzene életében. Talán leginkább a hangszerelése emelte ki a korszak többi slágere közül, ahogy a cselló végigköveti, végigkíséri a dalt, tökéletes és teljesen új dolog volt akkoriban. Abszolút profi szám.

Color: Féltelek
Bokor Tibor jóvoltából - aki ennek a dalnak szerzője és szövegírója is egyben, és aki azóta az Egyesült Államokban él - rendelkezem ennek a számnak a jogaival, úgyhogy külön öröm volt, amikor Auth Csilláékkal sikerült egy igazán igényes feldolgozást kerekíteni ebből a szép, lírai dalból.

V'Moto-Rock: Várj, míg felkel majd a nap
Szép emlékeim vannak erről a dalról, még a Poptarisznya műsorvezetőjeként rengeteg mindenkivel elénekeltettem; Kovács Kati, Koncz Zsuzsa, Presser Gábor és még sorolhatnám. De már eszembe is jutott a Jégszív és több másik V'Moto-Rock-szám is - ezért mondom, szinte lehetetlen választani közülük.

Charlie: Nézz az ég felé!
Ha jól emlékszem, Charlie első szólólemezén szerepelt ez a dal, mérföldkő volt az ő és a kilencvenes évek pop-életében egyaránt. Nagyon megindító szám.

Omega: Gyöngyhajú lány
A kedvenc dalom a hőskorból - amikor még az Omega második klubjában, az E épületben tartottuk a bulikat. Olyan hely volt ez a csapatnak, mint a Vár az Illésnek. Akkortájt jött ki az Omega Tízezer lépés című albuma, és ha jól emlékszem, azon volt a Gyöngyhajú lány; igazi, nagybetűs korszakos sláger.