Szép szaxis lány a Petőfi Csarnokban

Vágólapra másolva!
A funky és a dzsessz határvidéken mozgó szaxofonista hölgy kedden lepi meg a magyar közönséget a Petőfi Csarnokban, világhíres barátai társaságában. A smoothjazztől a lüktető funkyig minden előkerülhet a színpadon, sőt egyes hírek szerint akár maga Prince is befuthat, hogy megnézze saját zenekarát.
Vágólapra másolva!

Candy Dulfer Prince és az egykori Eurythmics-ből ismert Dave Stewart kedvence és zenésztársa. Hétéves kora óta a legkülönbözőbb hangszereken keresztül jutott el a szaxofonig, s Funky Stuff nevű saját zenekarát tizennégy évesen alapította, és azóta is játszanak.

Olyan művészekkel és formációkkal szerepelt egy albumon és lépett föl, mint az említett Prince és Dave Stewart, Maceo Parker, Beyoncé, Pink Floyd, Aretha Franklin - ebből is kiderül, hogy nem egy könnyen kategórizálható művésznő. Első, Saxuality című szólóalbumát tizenkilenc évesen rögzítette, többmillió példányban kelt el, és Grammy-díjra is jelölték.

Ráadásul most az élőzene legnagyobb legendáival áll egy színpadon. És azonkívül, hogy remek zenész, hiszen nem nagyon van olyan hangszer, melyen legalább elfogadható szinten ne tudna játszani, és persze zenekarvezetőként is elsőszámú.

A keddi koncert igazi zenészparádét ígér, hiszen Rosie Gaines énekel - akinek csak így, önmagában a neve nem mondana semmit, emlékezzen vissza Prince Cream című klipjére.

Erre az énekhangra kúszik majd be Rhoda Smith igazi huszonegyedik századi basszusjátéka - róla azt érdemes tudni, hogy világszerte ő az egyik legfoglalkozatottabb session-zenész mostanában.

Candy legrégebbi zenésztársa Ulco Bed gitáros, aki a szaxofonos szépség első, azóta is koncertező zenekarának a Funky Stuffnak is tagja, mégpedig már 1984 óta. Thomas Bank billentyűs Dulfer Big Girl, for the Love of You albumain szereplő dalainak szerzője és producere is.

Candy Dulfer - Lily Was Here