Negyedszáz fesztivállal zár az Almássy

Vágólapra másolva!
Az Almássy Téri Szabadidőközpont Budapest egyik legrégebbi koncerthelyszíne, most viszont elérkezett számára az utolsó év: jövőre végleg bezár. A 2008-ban huszonöt éves épület huszonöt fesztivállal ünnepli megnyitásának évfordulóját. A búcsúztatásból szeptemberben többek között Takáts Eszter, a Magashegyi Underground, EfZámbó István, Diapositive, a Psycho Mutants, a Kaukázus és a Singas Project veszi ki a részét.
Vágólapra másolva!

A ház őszi nyitóbuliját szeptember 14-én, pénteken tartja. A közönség az Almássy Téri Szabadidőközpont koncerttermébe érkezve egy interaktív galériában találja majd magát: a nyáron lezajlott változás során festményekké váltak a Szabadidőközpont belső felületei - írják a sajtóanyagban.

Másfél hét alatt közel ötven képzőművész alkotott, köztük olyan ismert művészek is, mint Kiss Tibor, a Quimby énekese, Ef Zámbó István vagy Menyhárt Tamás festőművész.

Az utolsó évadot a Csajfeszt nyitja. Az esemény különlegessége a női előadók felvonultatásán túl a pop, a dzsessz és a világzene különleges találkozása - ezek az előadók és zenekarok még sosem játszottak együtt.

Az estét Takáts Eszter pop-folk-dzsesszkoncertje nyitja, majd a Magashegyi Underground következik. Mint arról már beszámoltunk, a Kaukázus frontemberét, Kardos Horváth Jánost és egyik tagját, Fodor Máriuszt is felvonultató zenekart szintén egy női énekes neve fémjelzi: Bocskor Bíborkáé.

A csajkoncertek sorát az Eat Me! zárja, melynek tagjai Harcsa Veronika és Czerovszky Heni után most Kozma Orsival dolgoznak. Nem meglepő módon az estét egy djane zárja, jelesül Enikő.

A hétvégét ismert zenészek és egyelőre még kevésbé ismert zenekarok közös projektjei foglalják el. A Psycho Mutants a Másfélből ismert Lukács Leventével, Diapositive a hooliganses Csipával dolgozik majd együtt a színpadon.

A Vad Fruttik vendége Tövisházi Ambrus (Erik Sumo Band) lesz, a Propeller Bandet Varga Livius segíti majd, a Kaukázust pedig Lovasi András. A Singas Project Gál Csaba Boogie-val, a Csá Misi pedig Szántó Faszival (Üllői Úti Fuck) egészül ki.

Vad Fruttik: Sárga Zsiguli

party.[origo].hu