Vágólapra másolva!
A két, 3 forduló után 100 százalékos teljesítménnyel álló együttes a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján akár ki is harcolhatja a továbbjutást: az Arsenalnak ehhez egy idegenbeli döntetlen is elég a Slavia Praha ellen, a Manchester United viszont csak egy győzelem, illetve a csoport másik mérkőzésének kedvező alakulása után kerülhet már a negyedik forduló után a legjobb 16 közé. A nap rangadójára viszont Barcelonában kerül sor, ahol a katalánok a két héttel korábbi, Glasgow-ban elért döntetlen után mindenképpen nyerni szeretnének a Rangers FC ellen.

A Barca ebben az idényben eddig idegenben nem nagyon remekelt, hiszen a bajnokságban öt mérkőzésből csak egyet tudott megnyerni vendégként, és bár a BL-ben a VfB Stuttgartot legyőzte, a Rangers FC otthonában csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes. A katalánok hazai mérlege ugyanakkor annál imponálóbb, hiszen Ronaldinhóék ebben a szezonban eddig minden mérkőzésükön győzni tudtak a Camp Nouban, és hét összecsapáson 20 találatot szereztek, ami majdnem eléri a meccsenkénti hármas gólátlagot.

Nem csoda, hogy a Rangers FC elleni hazai találkozó előtt meglehetősen optimisták a drukkerek, főleg, hogy a két héttel korábbi, glasgow-i mérkőzéshez képest immár Frank Rijkaard mester rendelkezésére áll a középpályán Yaya Touré, akinek hiányában az ominózus találkozón a szakember Eidur Gudjohnsent volt kénytelen szerepeltetni a neki kissé szokatlan pozícióban. Ráadásul úgy tűnik, hogy a nyáron igazolt Thierry Henry, illetve Ronaldinho is kezdi visszanyerni korábbi formáját: a hét végén a Real Betis ellen ők szerezték a Barca góljait. Ami a skótokat illeti, a Rangersnél minden sérült felépült, így a mester, Walter Smith csak az eltiltott Kevin Thomsonra nem számíthat, ám azzal a glasgow-iak is tisztában vannak, hogy a meccsnek nem ők az esélyesei.

A Barca egy esetleges győzelemmel közel kerülhet a továbbjutáshoz, az Arsenal FC viszont akár be is biztosíthatja a legjobb 16 közé kerülését - és ehhez akár egy döntetlen is elegendő a számára a Slavia Praha otthonában. Az Ágyúsok ebben a szezonban még veretlenek, és két héttel korábban Londonban hét gólt szereztek a csehek ellen, vagyis kicsi a valószínűsége, hogy az Arsenal éppen most szenvedi el első vereségét - még úgy is, hogy a kulcsemberek közül Kolo Touré, Tomás Rosicky és Alekszandr Hleb pihenőt kapott, és el sem utazott Prágába. Az angolok francia szakvezetője, Arsene Wenger számára egyébként ez lesz a 100. BL-mérkőzés a kispadon, és rajta kívül csak egyetlen szakember mondhatja el, hogy ilyen sok találkozón irányíthatta csapatát a Bajnokok Ligájában.

Ez az edző pedig nem más, mint a Manchester United mestere, Sir Alex Ferguson, akinek a Dinamo Kijev elleni hazai mérkőzés a 131. lesz a Bajnokok Ligájában. A kijevieknél viszont Oleg Luzsnyij először irányíthatja a Dinamót, hiszen a csapat mestere, Szabó József a hét végi, Metaliszt Harkiv elleni hazai vereséget követően egészségügyi okokra hivatkozva lemondott posztjáról. Luzsnyij számára egyébként nem ismeretlen az Old Trafford, hiszen 1999 és 2003 között az Arsenal FC játékosa volt. A manchesteriek az Arsenalhoz hasonlóan eddig mind a három meccsüket megnyerték a jelenlegi kiírásban (két héttel korábban idegenben verték 4-2-re a Dinamo Kijevet), vagyis valószínűsíthető, hogy megint nyerni fognak - ez esetben pedig akár már a továbbjutást is kiharcolhatják most, amennyiben a csoport másik mérkőzésén a Sporting CP hazai pályán nem tudja legyőzni az AS Romát.

A G csoportban a legnagyobb kérdés az, hogy az FC Internazionale milyen összeállításban fut ki a pályára, hiszen a milánóiaknál rengeteg a sérült: a hét végi, Juventus FC bajnokin Luis Figo dőlt ki a sorból, de nem áll Roberto Mancini rendelkezésére Patrick Vieira és Dejan Stankovic sem, míg Nicolás Burdisso még mindig eltiltását tölti. Így aztán a milánóiak "multifunkcionális" focistája, Javier Zanetti alighanem a középpályán szerepel majd a CSZKA Moszkva elleni hazai találkozón.

A csoport másik mérkőzésén a Fenerbahce otthonában a PSV Eindhoven szerepel, amely eddig nem a legjobban dolgozta fel edzője, Ronald Koeman távozását: az ideiglenesen a kispadra kinevezett Jan Woutersszel a hét végén rögtön ki is kapott az SC Heerenveentől, elszenvedve első vereségét a szezonban. Isztambulban tehát nem lesz könnyű dolguk a hollandoknak, ráadásul ghánai középpályásuk, Eric Addo eltiltás miatt nem játszhat, mivel két héttel korábban arcon köpte Semih Sentürköt. Ez egyébként az isztambuli mérkőzés várható hangulatát is előre jelzi.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:
E csoport:
Olympique Lyon (francia) - VfB Stuttgart (német) 20.45
FC Barcelona (spanyol) - Glasgow Rangers (skót) 20.45

F csoport:
Sporting Lisboa (portugál) - AS Roma (olasz) 20.45
Manchester United (angol) - Dinamo Kijev (ukrán) 20.45

G csoport:
Internazionale (olasz) - CSZKA Moszkva (orosz) 20.45
Fenerbahce (török) - PSV Eindhoven (holland) 20.45

H csoport:
Steaua Bucuresti (román) - FC Sevilla (spanyol) 20.45
Slavia Praha (cseh) - Arsenal (angol) 20.45