Félre sikerült nyitás után csúszott a ceremónia

Vágólapra másolva!
Nemcsak az Arena Plaza volt félkész állapotban a csütörtöki nyitásra, de az áruház sajtófogadása sem ment gördülékenyen. A szervezők fél háromra hirdették meg a fővárosi Műjégpálya mellett az Olof Palme sétányon a gyülekezőt. A tervek szerint fél ötkor kezdődött volna a megnyitó az Arena Plazban, helyette este 6 órakor kezdődött a szalagátvágási ceremónia, egy sátorban különböző szervezési hibák miatt.
Vágólapra másolva!

Az újságírók és az oda várt rangosabb meghívottak, mint Csécsei Béla a fővárosi VIII. kerület polgármestere egy jó fél órát álldogált az Olof Palme sétányon az egyik étterem teraszán várva az indulásra. Fél négyre meg is érkezett a busz, de még egy fél óra várakozás jött ugyanis a Sir Alex Fergusont és a vendégeket szállító impozáns autó nem tudott befordulni a Hősök terére technikai okok miatt.

A ceremóniára összeverbuvált lovas huszárok is türelmetlenkedtek. A hideg két fokos időben szakadt az eső, ami később jegesre váltott. A lovak szétáztak, hiába takargatták, majd járatták őket, fázva csúszkáltak a csúszós aszfalton. Négy órakor végre elindult a menet. Elől rendőrségi felvezetés, utána a lovas huszárok arénás zászlóval, ezt követte a kiemelt vendégeket szállító britt Limuzin. Majd két narancssárga kukás autó (amelyek a lovak köztisztaságára ügyeltek) és a sajtót szállító BKV-s busz.

A konvoj kerülő úton két órás késéssel érkezett a megnyitóra. Több helyen óriási dugót okozott a délutáni egyébként is zsúfolt forgalomban. A Kerepesi úton szinte meg is bénult a közlekedés. A határőrség zenekara fogadta a vendégeket a lovak azonban már alig bírtak ütemesen menetelni annyira szétáztak.

A helyszínre szervezett meglepetés műsor is igen hosszúra nyúlt így a fogadásra meghívott befektetők és üzletemberek nem várták meg a végét. A táncosok pedig ki tettek magukért, 45 pecig szteppeltek magyar dalokra. A pincérek által többször is hiába melegített gulyáslevest csak nagyon kevesen kóstolták meg.A legtöbben beérték a száraz pogácsával és pereccel, ezt ugyanis a fogadás alatt is lehetett ropogtatni.

A szervezők ugyan többször elnézést kértek, és hangsúlyozták, hogy nagyon sokat dolgoztak a megnyitón. De az időjárás mindent tönkre tett. A programot pedig nem akarták átszervezni.A lovak nagyon jó ötletnek tűntek, hiszen jellemző magyarországra. A hivatalos kését pedig azzal magyarázák, hogy a rendőrség javasolta a délutáni nyitást a forgalmi dugók elketrülése miatt. Arra azonban már nem kaptunk választ, hogy miért nem készültek el időre az áruház takarításával.

A várakozás alatt Csécsei Béla polgármester az [origo] - nak elmondta, hogy hamarosan az Arena Plaza melletti iparterületen is nagyobb beruházások indulnak. A terület ugyan a Ganz és kisebb vállalkozás tulajdonában van, de egy az érdek, hogy megszépüljön. Így akár már jövőre megkezdődhet egy oda tervezett szálloda, további kereskedelmi egységek valamint úgynevezett apartmanházak építése, ha a területeket megvásárló befektető is úgy akarja.

Az áruházhoz kapcsolt troli közlekedésről a polgármester csak annyit mondott, hogy oldja meg az építtető, ez nem a kerület gondja. Minthogy az sem hogy nincs még készen a terület rendezése. Az Aréna Plaza magyarországi képviselője ígéretet tett arra, hogy hamarosan tízpercenként fog közlekedni egy buszjárat a Keleti- pályaudvar és a Népstadion között. Ugyancsak a tervek között szerepel egy Tesco járat is, de hogy az mikor indul nem tudták megmondani. Addig a gyalog közlekedőknek marad a Kerepesi úton közlekedő zsúfolt troli.