Újabb földrengés pusztított Indonéziában

Vágólapra másolva!
Hárman meghaltak, több tucatnyian megsebesültek, amikor hétfő hajnalban újabb földrengés rázta meg Indonéziát a vasárnap esti rengések után. Sok épület összeomlott, az emberek magaslatokon kerestek menedéket.
Vágólapra másolva!

Újabb nagy erejű földrengés történt hétfőre virradóra Indonéziában, a vasárnap esti szumbawai földmozgást követően. Legkevesebb három ember meghalt, negyvenöten megsérültek - közölte az egészségügyi minisztérium illetékese. Az első, Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengést - Sumbawa sziget partjainál észlelték vasárnap este. A földmozgást néhány órával később egy hasonló erősségű utórengés követte ugyanebben a térségben.

Pánik tört ki, az emberek kirohantak az utcára, többen a magaslatokra menekültek. Az Antara indonéz hírügynökség jelentése szerint több tucatnyi épület omlott össze vagy rongálódott meg, több helyen szünetelt az áramszolgáltatás.

Máshol is megmozdult a föld: vasárnap hajnalban Szumátránál észleltek 6,2-es erősségű földrengést, amelyek epicentruma Bengkulutól 75 kilométerre nyugatra volt, fészke pedig 55 kilométeres mélységben. Hétrőre virradóra pedig a Richter-skála szerinti 4,3-as erősségű földmozgást észleltek az indiai fővárosban és a szomszédos Harijána szövetségi államban. A 14 milliós Újdelhiben a toronyházak kilengtek, nagyobb károkról nem érkeztek jelentések.