A szoftvergyártók nőnek a leggyorsabban

Vágólapra másolva!
Nyolc magyar vállalat fért be a leggyorsabban fejlődő technológiai cégek Deloitte által, az EMEA térségben (Európa, Közel-Kelet és Afrika) összeállított 500-as mezőnyébe. Ezek közül három tartozik a mezőny első felébe, amelyek átlagosan több, mint ezer százalékkal növekedtek.
Vágólapra másolva!

Az Assocom Kft. árbevétele az elmúlt öt évben közel 15-szörösére, az AITIA International Zrt.-é több, mint 12-szeresére, míg az Adverticum Zrt.-é bő nyolcszorosára nőtt.

A TOP 500-ból az első öt növekedési üteme az elmúlt évben átlagosan 28 000 százalék volt, a győztes Voltaire Ltd.-é pedig több, mint 50 ezer százalék. "A több tízezer százalékos fejlődést produkáló győztesek elmúlt ötévi fejlődését tőkebevonások, akvizíciók jellemezték. A kiugró növekedések egyikét sem pusztán organikusan érték el; ám ez nem vigasz, rávilágít arra, hogy a kockázati tőke hazánkban egyelőre nem olyan mértékben fordul a technológiai cégek felé, ahogy Angliában, Izraelben vagy mondjuk Lengyelországban" - mondta Szabó Hédy, az Adverticum Zrt. vezérigazgatója.

Az országok között Magyarország a középmezőnyben, a 12. helyen áll. Közvetlenül előttünk Lengyelország, mögöttünk Csehország végzett. Első helyre az Egyesült Királyság került 81 vállalattal, majd Izrael következett 45 kitüntetettel. Magyarország előtt végzett még többek között Németország, Franciaország és Hollandia is, a dobogós helyek mindegyike izraeli cégé lett, a leggyorsabban növekvő európai vállalat csak a ranglista negyedik helyét tudta megszerezni. Ezzel együtt a nyolc magyar vállalat előrelépés a korábbi évekhez képest, tavaly például mindössze kettő fért a leggyorsabban fejlődők ötszázas mezőnyébe. A nyolc cég helyezései:

Assocom Kft.

118.

Aitia International Zrt.

160.

Adverticum Zrt.

234.

Solvo Biotechnology

272.

Chronos Systems Kft.

277.

CVO Group Kft.

299.

XAPT Hungary Kft.

326.

Onlinet Kft.

436.


A leggyorsabban fejlődő technológiai cégek tevékenységei:

szoftvergyártás200 cég
kommunikáció és network91 cég
internet/média82 cég
egyéb64 cég
élettan/biotechnológia28 cég
félvezetőgyártás26 cég
computer perifériagyártók9 cég