Tesztelje az év legjobb játékait!

Vágólapra másolva!
Az amerikai Spike TV által szervezett Video Game Awardson a Bioshock című, a víz alá került képzeletbeli New Yorkban játszódó horror-akciójáték bizonyult a legjobbnak. A nyáron megjelent játék, illetve a többi kategórianyertes számos demóját tőlünk is letöltheti.
Vágólapra másolva!

A BioShock-ról augusztusi megjelenésekor mi magunk is pozitívan nyilatkoztunk, remek hangulata, sajátos, az elsüllyedt Atlantist és az art deco stílust vegyítő atmoszférája magával ragadja a játékost. Abszolút "tizennyolc pluszos" játékról van szó, melyben olyan bizarr ellenfelekkel kerül szembe az ember, mint a génmanipuláció nyomán zombivá változott kismama, vagy egy óriási injekciós tűvel támadó kislány.

Természetesen az elsődleges feladat az életünkre törő lények másvilágra küldése, a főszereplő képességeit pedig mindenféle genetikai tuninggal lehet bővíteni, melyekkel például tűzgolyót vagy villámokat szórhat az ellenre. Csodaszép grafika, remek hanghatások, szuper hangulat - szigorúan felnőtteknek, vér folyik benne literszámra, Xbox 360-ra és PC-re, utóbbi esetén sajnos kissé magas gépigénnyel. A Bioshock egyebek mellett a Halo 3-tól orozta el a 2007 legjobb játékának járó címet.

Forrás: [origo]
Itt töltheti le a BioShock demóját (2 GB)

Az autóvezetős játékok közül az idén helikopterbalesetben elhunyt raliversenyző nevével fémjelzett játék, a Colin McRae: Dirt bizonyult a legjobbnak a zsűri szerint. A pazar grafikájú, bár futtatásához PC-n izmos konfigurációt igénylő raliszimulátor olyan nagyágyúkat utasított maga mögé, mint a Forza Motorsport 2, a tesztelőnknél gyengén szereplő Need for Speed ProStreet, vagy az Xbox 360-as sikerjáték, a Project Gotham Racing 4.

Forrás: [origo]
Colin McRae: Dirt demó (834 MB)

A PC-s játékok kategóriájában a The Orange Box című, elsősorban a fanatikus játékosok körében ismert program bizonyult a legjobbnak az idén. Ez tulajdonképpen a Half-Life 2 három különböző epizódját tartalmazza, melyek közül a legérdekesebb a Portal című, az ellenfelek folyamatos hentelése helyett idegörlő logikai feladványokkal hódító (bár nem teljesen erőszakmentes), rendkívül egyedi élményt kínáló rész - sajnos egyikből sem adtak ki PC-s demót.

A The Orange Box egyébként olyan jelöltek mellett szerezte meg a díjat, mint a cikk elején említett BioShock, az ugyancsak 2 gigabájtos demóban elérhető Crysis, illetve a World in Conflict című, a történelem alternatív alakulását felvonultató háborús stratégiai játék.

Forrás: [origo]
A Portal című epizód a The Orange Boxból

2007-ben a bírák a legjobb lövöldözős játéknak a világháborús környezetből napjainkba átköltöztetett Call of Duty negyedik, Moder Warfare alcímű változatát választották. Októberben részletesebben is írtunk a rendkívül részletesen kidolgozott játék demójáról, amely egy közepesen erős grafikus kártyával szerelt PC-n is jól teljesített.

A látványvilág mellett a virtuális harctér fizikáját is továbbfejlesztették: a géppisztolyok lövedékei nyomán darabokban hullik le a vakolat, és az sem mindegy, a főhős milyen objektumot választ fedezéknek: ha ugyanis egy vékony fabódé mögé bújik, pillanatok alatt szitává lövik az ellenséges katonák. Ha még nem tette volna, próbálja ki most a demóját!

Forrás: [origo]
A Call of Duty 4: Modern Warfare demója (1GB)

A filmfeldolgozások közül a The Simpsons Game lett a legjobb (joggal orozva el a helyet például a Stranglehold-tól). A ritmusjátékok közül az Európába csak jövőre érkező Rock Band kapta a díjat: ez abban múlja felül a korábbi kedvenc Guitar Herót, hogy a gitáros mellett dobos és énekes is becsatlakozhat műanyag játékhangszerével a játékba.

Számos egyéb kategóriában is kiválasztotta a Spike TV zsűrije a legjobb játékokat: a hivatalos oldalra még fel sem került a lista, a Kotaku.com cikkében azonban bárki megnézheti az összes díjazott listáját.