Fesztiválföderáció alakult

Vágólapra másolva!
Három vidéki fesztivál fogott össze, hogy mostantól együttműködve hatékonyabban szervezzenek bulikat nyaranta. A zánkai Balatone Fesztivál, a tokaji Hegyalja Fesztivál és a Szegedi Ifjúsági Napok szabad föderációja egymás programjait nem érinti, és mindenki megtartja majd a saját arculatát is.
Vágólapra másolva!

A szervezők azt mondják, azért jó, hogy sikerült ennek a három fesztiválnak összefogni, mert így jobb esélyekkel kezdhetnek tárgyalásokat a külföldi fellépőkkel foglalkozó bookingirodákkal és persze a szponzorokkal.

"A közönség ebből azt fogja majd érzékelni, hogy magasabb színvonalú technikai szolgáltatást tudunk majd nyújtani, több zuhanyzó, több vécé, jobb hangtechnika lesz például. Máris vannak olyan szponzorok, akik üdvözölték a kezdeményezést, hiszen a nagyobb cégeknek az egy-egy kisebb fesztivál nem volt elég" - tette hozzá a szervező.

A szervezőcsapatok összefogása gazdaságilag mindenképp hasznos, hiszen így közösen tudják intézni többek között, a reklámköltséget vagy az értékesítést.

Mivel a mostani piac nem bírna el egy jegyáremelést, ezért más módon kellett a költséghatékonyságért tenni.

Azt mondják, múlt évben is remekül bejött a Balatone-ra és a Hegyaljára szóló kombinált jegy, és ezt jövőre is szeretnék folytatni, kiegészülve a szegedi SZIN-nel.

"Így szinte a teljes nyári szezonra programot adunk, ráadásul mindhárom helyen ugyanolyan árakkal találkozhat majd a közönség, ezért tervezhetőbbé is válik a nyár."

Egyelőre nem árultak el semmit arról, hogy milyen sztárfellépőkkel készülnek az idén, hiszen az egyeztetések még csak most folynak, egyelőre több mint kétszáz zenekarral, dj-vel, egyéb produkcióval próbálnak időpontot egyeztettetni.

party.[origo].hu

Balatone Fesztivál 2007