Színésztársai védik Tom Cruise-t

Vágólapra másolva!
Adam Sandler, Dustin Hoffman, John Travolta és Ben Stiller is felszólalt Tom Cruise amerikai színész érdekében, akiről az elmúlt hetekben ellentmondásos videó jelent meg az interneten, sőt, egy életrajzi könyv durva vádakat sorakoztatott fel ellene.
Vágólapra másolva!

Tom Cruise amerikai színész érdekében több hollywoodi híresség is felszólalt az elmúlt napokban, többek között Adam Sandler komikus, John Travolta, Ben Stiller színész-rendező és az Oscar-díjas Dustin Hoffman. Cruise-t azután érte több támadás, miután egy nemrég nyilvánosságra került videóban a szcientológia "nagyszerűségéről" beszél; ráadásul egy most megjelent életrajzi könyv is kemény vádakat fogalmaz meg a színész ellen.

"Egyszerűen rosszul vagyok attól, hogy ilyen mélységben turkálnak valaki magánéletében és a gondolataiért piszkálják" - mondta Sandler egy interjúban. "Ráadásul egy olyan fickóról beszélnek így, mint Tom Cruise, aki jó apa, jó férj és nagyszerű barát."

"Tom Cruise-nak ugyanolyan joga van kifejezni a gondolatait a vallásáról, mint bárki másnak. Ez egy szabad ország, ahol szólásszabadság és vallásszabadság van" - közölte egy másik interjúban Dustin Hoffman, aki együtt játszott Cruise-zal az Esőember című filmben.

A videóval - amely 2004-ben készült egy magánrendezvényen - közel egy időben jelent meg Andrew Morton életrajzi könyve Tom Cruise-ról, amelyben meglepő dolgokat állít a színészről: többek között azt, hogy valójában nem ő a 20 hónapos Suri biológiai apja, és azt, hogy Cruise volt felesége, Nicole Kidman a mai napig attól retteg, hogy a szcientológusok zsarolni akarják őt különböző video- és hangfelvételekkel.

"Undorító dolog ilyeneket mondani másokról" - fakadt ki a könyvben leírtakra reagálva Ben Stiller, az Ég velünk! Című film egyik főszereplője. "Könnyű elfelejteni, hogy Tom Cruise is ember, neki is vannak érzései."

"Tomnak, mint mindenki másnak, joga van elmondani, amit érez" - mondta a könyvre és a videóra reagálva John Travolta, Cruise egyik legközelebbi barátja. "Nagyon igazságtalan, amit vele művelnek."