Hallgasd meg Lenny Kravitz új albumát!

Vágólapra másolva!
Itt a szerelem forradalma! Február 6-án jelenik meg Lenny Kravitz új albuma, az It Is Time For Love Revolution, mely most teljes egészében meghallgatható az [origo]-n.
Vágólapra másolva!

Lenny Kravitz legutóbbi albuma négy évvel ezelőtt jelent meg, s az eltelt időszakban egyáltalán nem tétlenkedett a zenész. Az előző lemezével 2005 júliusáig turnézott, majd ősszel az Aerosmith-szel indult közös koncertkörútra. A következő évben egy népszerű vodkamárka reklámkampányában vett részt, melynek során a Breathe című dalát tíz neves producer mixelte újra. 2006-ban Kravitz Madonnával lépett fel az énekesnő Confession Tour elnevezésű koncertsorozatának párizsi állomásain, míg tavaly a Live Earth brazíliai helyszínén adott elő néhány dalt.

2007-ben feldolgozta John Lennon Cold Turkey című szerzeményét az Instant Karma: The Amnesty International Campaign to Save Darfur című segélylemezre, majd az év további részét a stúdióban töltötte, hogy elkészítse nyolcadik nagylemezét. Az új album 14 dalt tartalmaz, amelyek többsége a szerelemről és a spirituális fejlődésről szól, amint azt a lemez címe is jelzi. A spiritualitáson túl Lenny is olyan politikai témákat boncolgat, mint az Egyesült Államok tevékenysége Irakban. Természetesen Kravitz ezt a lemezt is egymaga készítette el, amellett, hogy minden hangszeren ő játszik, ő volt a hangmérnök és a producer is.

A korong első kislemeze, az I'll Be Waiting egy kissé szokatlan, pszichedelikus szitárhangokat is felvonultató ballada az énekes-dalszerzőtől, feszes dob és basszus témái miatt mégis egy ízig-vérig rockdal. Nem véletlenül választotta ezt a dalt (melynek címe Kivárom), ugyanis nemrég nyilatkozta, hogy három éve nem feküdt le senkivel, s szeretné kivárni az igazit. A szám videoklipjét eredetileg New Yorkban, a Central Parkban forgatták, ám később egy újabb verziót készítettek hozzá, melyben immáron csak a stúdiózás során készült felvételek szerepelnek. A lemezt nyitó Love Revolution című dal egy igazi, dögös old-school Kravitz-szerzemény, a visszafogottabb Good Morning leginkább a késői Beatles-re emlékeztet, míg a nagyszerű ALong And Sad Goodbye a korai Queen hangzását idézi fel bennünk. A Kravitz-rajongók nem fognak csalódni a lemezben, a jól megszokott színvonalat ez az album is bőven hozza, s egymás után bukkannak fel rajta a jobbnál jobb dalok. "Az évek során mi mind megtaláljuk a saját hangunkat. Ha nekem a zenélés az ajándék, akkor én a szerelemről fogok énekelni"- nyilatkozta az album kapcsán Kravitz.