Nők, nők, nők - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Nőnap idén végre szombatra esik, így aztán a virágcsokor és a bonbon mellé partybelépő is jár a hölgyeknek. Aki pedig fukarkodik az ajándékokkal, és kevésbé méltón ünnepelné a női nemet, annak is álljon itt egy adag party a hétvégére.
Vágólapra másolva!

Pop, csajok, satöbbi

Nőnap alkalmából a Tranceport másodjára is megrendezi a nagysikerű ChiXX With DisXX rendezvényt a K2 klubban. Három teremben, három különböző stílusban tizennégy djane, vagyis lány Dj fogja keverni nekünk a zenéket.

A Trance & psychedelic-teremben a hazai élvonal gráciáin (Silver Moon, Lillith és Sylvie) kívül a francia származású Miss Tick lép fel. Az ifjú amazon hiphopon nőtt fel, a trance-et is csak 1999-ben fedezte fel.

Hazája partykultúrájának aktív tagja, több év óta a progresszív szcéna meghatározó alakja. Több partysorozat szervezője, melyeken általában eklektikus zenei stílusokat képviselnek és játszanak a közönség előtt.

Stílusát a kritikusok behatárolhatatlannak tartják, mindenhonnan ízlés szerint válogat, de saját bevallása szerint a progresszív trance és house/electro vonalon halad, megspékelve egy kis tribal érzéssel.

A techno-house vonalat Nadine Storm erősíti, aki első "techno-közeli" élményét egy légitámadás ellen felállított bécsi bunkerban szerezte 2005-ben. Szerencsére túlélte, olyannyira, hogy hamarosan a dj-pultban találta magát.

Szettjeiben a techno és az electro legkülönbözőbb ágai jelennek meg. Általában egy tiszta, bájos hangzásvilág jellemzi, amelyet néha meglepetésszerűen megtör egy-egy húzósabb darabbal. Játéka alatt pedig minden energiáját a közönségnek szenteli.

Jelenleg saját csapatával partysorozatot működtet Bécsben. A warm-upért Hella és Lynda Kais, a hajnali levezetésért pedig Monique és Yngoma lesznek a felelősek.

Az ipari tech and dark room hazai felhozatala sem hagy kétséget afelől, hogy a partyn a helyünk. Sis, a pszihedelikus négynegyed feminája. Vigyori fullon és lágy progressive, amit magáénak vall. Igazi újvonalas cybergoth: uv-cső és műraszta, elektro-indusztriál és ipari techno a favorit. A megannyi műfajt kipróbáló Tulip ezúttal psy-industrial-ebm nyalánkságokkal készül.

Miss Tick dj-szett a Batofaron

Electro-acid-rave mókázás

A nagy múltra visszatekintő két vidéki klubsorozat feje, a "syrupos" Mesterházy és a "beatites" Gördön most összeáll és csinál egy hatalmas nőnapi seggrázást. A képlet egyszerű, mint mindig, stílusok keveréséből stílusosan mulatni.

Míg előbbivel leggyakrabban az electro, experimental és breakcore bulikban, utóbbival a minimal és acid világában találkozhattunk. A Superfart nem más, mint alternatíva az egysíkúságra és szinonima az őrületre. A ország-világot felforgató electro-acid-rave klubest debütálása szombaton a Monoban, lányoknak természetesen ingyenes, minden belépőnek pedig ajándék vattacukor és nyalóka jár.

Mesterházy a 2006-os Minimáltáborban

Néhány nőnapi party városszerte, ahol szintén kitüntetett figyelemmel gondolnak a nemzet és világ nőnemű tagjaira. A Symbolban a hazai dzsessz-diszkó hazai selemyfiúi, az United együttes két tagja Pélya Barna és Romhányi Áron ad koncertet, utánuk Sütő Norbert szolgáltatja a talpalávalót.

Hétvégén megszokhattuk, hogy az E-klub mindig különleges rendezvényekkel szolgál az odalátogatóknak. Március 8-án a Csajok támadása party keretében minden megtörténhet, amire nem is gondolhatnánk, a háttérzenét mindehhez a két ismert rezidens, dj Balage és Öcsi szolgáltatja.

A vámpír tinilány

Aki egy kicsit finomabb hangzásra vágyik, annak három különböző zenekar három nagyszerű énekesnővel nyújt menedéket. Finom hangulatok, szomorkás balladák, fésületlen sanzonok, érzelmek és szépség. A hazai popdíva Péterfy Bori és Love Bandje, a holland Lolly Jane Blue és Roosbeef zenekarok koncertjére a jegyek már sajnos most elkeltek, ám a zenekar vasárnapi duplázására a hajón még van esély.

Péterfy Bori színésznő-énekesnő szólólemeze nemcsak virtuózan eklektikus stiláris keverék (Tövisházi Ambrus zenei producer és zeneszerző keze munkája), de múltidéző költészet (Tariska Szabolcs dalszövegei) és a világ aktuális állapotát bemutató, szuperéles fénykép is (Lovasi András dalai). Ám az előbbiek duplázásának megtekintésére vasárnap még van lehetőség.

Az Amorf Ördögök extagjaiból verbuvált Love Band tagjai csuklóból, erőlködés nélkül játszanak diszkót, ős-beatzenét, militáns rockot, mutáns reggae-t és pszichedelikus popot. Bori pedig lazán cserélgeti a szerepeit: sokszor ellenálhatatlan dizőz, néha vérszívó vámpír, máskor meg érzékeny, friss szerelmes tinilány.

Péterfy Bori & Love Band: Hajolj bele a hajamba (Labamba)