Nőtt a diszkontkincstárjegy hozama

Vágólapra másolva!
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által szerdán rendezett hat hónapos diszkont kincstárjegy aukción növekedett az átlaghozam, ugyanakkor csökkent a benyújtott ajánlatok összege.
Vágólapra másolva!

Az ÁKK az egy hónappal korábbi 20 milliárd forintnál - a kibocsátások rendjének megváltoztatását hozó döntésének megfelelően - nagyobb tételben, a két héttel ezelőtti ajánlatával megegyezően 25 milliárd forint értékben hirdetett meg hat hónapos diszkont kincstárjegyet (D080924) szerdai aukcióján.

A benyújtott ajánlatok az egy hónappal ezelőtti 2,26-szoros, és a két héttel ezelőtti háromszoros túljegyzés után most alig több mint kétszeresen haladták meg a felkínált összeget.

Az aukción 8,81 százalékos átlaghozam alakult ki, a korábbi aukciók sorrendben 7,42, 8,07, 8,23 és 8,47 százalékos átlaghozama után. Az aukción elért legalacsonyabb hozam 8,50 százalék, a legmagasabb hozam pedig 8,86 százalék lett.

A meghirdetett 25 milliárd forintra az elsődleges forgalmazók 83 ajánlatot nyújtottak be 53,65 milliárd forint értékben. Az ÁKK 41 ajánlatot fogadott el a teljes meghirdetett összegre.

Az aukción kibocsátott kötvények összege végül 30 milliárd forint lett.