A Wachovia a tőzsdének is betett

Vágólapra másolva!
Hétfőn gyengültek a vezető New York-i tőzsdemutatók. A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 0,63 százalék (14,42 pont) csökkenéssel 2275,82 ponton fejezte be a napot. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 12 302,06 ponton zárt 0,19 százalék (23,36 pont) hanyatlással.
Vágólapra másolva!

A tőzsdemutatók gyengülésében elsősorban az játszott szerepet, hogy a befektetőket aggodalommal tölti el a vállalati nyereségek várható alakulása miután a negyedik legnagyobb amerikai bank, a Wachovia Corp - nagy meglepetést okozva - veszteséget jelentett első negyedéves beszámolójában, csatlakozván az ugyancsak nem túl rózsás eredményekről beszámoló GE, Alcoa, UPS és a J.C. Penney mellé.

Ugyanakkor a gyenge vállalati eredmények elnyomták azt a kedvező hírt, hogy a kiskereskedelmi szektor jobban szerepelt a vártnál: márciusban 0,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban, a februári 0,4 százalékos - felülvizsgált - csökkenés után.

Az emelkedés nagyrészt a magasabb benzinárakat tükrözi: a benzinkutak forgalmának 1,1 százalékos emelkedése nélkül a kiskereskedelmi forgalom gyakorlatilag változatlan lett volna márciusban. Az autóeladások nélkül 0,1 százalékos az emelkedés. Az elemzők 0,1 százalékot vártak az átfogó forgalom emelkedésére.