A lezser francia színre lép

Vágólapra másolva!
A francia elektronikus zene egyik legújabb felfedezettje Sébastien Léger, aki a technó-house-progresszív vonalon haladva gyűjtögeti érdemeit. A tavalyi év nagy durranásaként popsztárok tucatjait (Kylie Minogue, Dave Gahan, Daft Punk, Duran Duran, Justin Timberlake) remixelte, végül debütáló nagylemezét is kiadta. A július eleji Creamfieldsen is fellép, ennek kapcsán a cseh kollégák rövid interjút készítettek vele.
Vágólapra másolva!

Sébastien Léger számos remixe közül a legismertebb dj Rolando klasszikus tánczenéje, a Jaguar feldolgozása. Elsőként saját szórakoztatására készítette el, minden egyes hangszert ő maga játszott fel rá újra.

Odaadta Pete Tongnak, aki "lejátszotta rádióműsorában, és óriási sikere volt. Akkor határoztam el, hogy megmutatotom az eredeti előadónak és kiadónak, dj Rolandónak és a UR-nak. Megtetszett nekik, és csak úgy kiadtuk, poénból. Ha bármilyen indokból visszautasítottak volna, soha nem adtam volna ki azt a zenét" - emlékszik vissza Léger.

Saját bevallása szerint szettjeiben főként "funky" zenét játszik, a deephouse-tól a technóig, és mindent, amit közte van. "Az egyszerű hangzás vagy a zúzás nem épp a kedvencem, legszívesebben amolyan funky minimáltechnó-tech-house-t játszom."

Élőmixei során leginkább a cédét preferálja, mint mondja, "nem érzem túlságosan kényelmesnek a laptopot, amely elvégzi az igazi munkát helyettem". Hivatalosan soha nem adott még ki válogatáslemezt vagy mixet.

Zenéi kezdetben a Black Jack és Riviera kiadóknál jelentek meg, majd az Ovum, az Intec és a Defected következett, az elmúlt két évben pedig egy megjelenés erejéig a John Dahlbäck igazgatta Pickadoll. Az Eric Prydz-közeli Pryda és a Mouseville is kiadta néhány remixét.

Tavaly rengeteg remixet készített, underground technóelőadóktól ismertebb popsztárokig sokan kérték fel, de mostanára kicsit visszavett a tempóból, és inkább a saját készítésű zenéire koncentrál, amelyeket saját kiadója, a Mistakes jegyez majd.

A nyáron éppen észak- és dél-amerikai turnéját teljesítő dj elmondta még, hogy kevés nyári fesztiválon játszik Európában, az egyik ilyen a csehországi Boeclav repülőtéren július 12-én sorra kerülő Creamfields.

party.[origo].hu

Sébastien Léger: Jaguar