Újabb olcsó mini-PC érkezik

Vágólapra másolva!
Wind nevű olcsó minilaptopjának alapjain nyugvó, kedvező árú asztali számítógépet dob piacra még a nyár végétől a tajvani MSI.
Vágólapra másolva!

Az IDG értesülései szerint a Wind PC már júliusban megjelenhet az európai boltokban is, mivel a masinák sorozatgyártása folyamatban van - közölte a cég egyik képviselője hétfőn. A kompakt méretű PC-k belsejében hasonló hardverkomponensek találhatók, mint a már bemutatott MSI Wind laptopban: 1,6 gigahertzes Intel Atom processzor, 1-2 gigabájt memória, 160 gigabájtos merevlemez, wifi-csatoló, de a noteszgéppel ellentétben DVD-meghajtóval is felszerelik, és Windows XP fut majd rajta, és a gyártó a TweakTownnak úgy nyilatkozott, akár 720p felbontású videókat is lejátszik.

Az MSI bejelentése szerint a noteszgép-alapukon nyugvó PC teljes terhelés mellett sem fogyaszt majd többet 35 wattnál, szemben egy hagyományos desktop masina 250 watt körüli áramfelvételével. A Wind PC másik előnye, hogy a belsejében lévő processzor hűtésére elegendő egy borda, így a gép teljes csendben, ventilátorzúgást nélkülözve működhet.

A 30 x 26 x 6,5 centiméteres méretekkel bíró minigép különböző színekben lesz kapható, alapváltozata nettó 200 dollárnak, vagyis mintegy 30 ezer forintnak megfelelő összegért, de a több memóriával, nagyobb merevlemezzel szerelt változat sem kerül majd többe 300 dollárnál, vagyis durván 44 ezer forintnál. A Wind PC vállalati szektornak szánt változatának sorozatgyártása júliusban, az otthoni felhasználókat célzó típusoké augusztusban kezdődhet meg. Hasonló számítógépet mutatott be múlt hónapban az első olcsó minilaptopot piacra dobó, ugyancsak tajvani Asus is: az Eee PC asztali változata az Eee Box nevet viseli, hasonló áron lesz majd kapható Linuxszal vagy Windows XP-vel.