Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján a világ minden tájáról leadott szurkolói szavazatok alapján összeállt az Eb válogatottja, amelybe a legtöbb játékost, szám szerint négyet a spanyol Real Madrid ad.

Ahogy várható volt a legtöbb tagot az Eb-győztes spanyol válogatott delegálja, összesen hat játékos képviseli a kontinens trónjára felülő gárdát.

A kapus Iker Casillas, két védő Sergio Ramos és Carles Puyol, két középpályás Marcos Senna és az Eb legjobbjának választott Xavi, valamint a gólkirály David Villa került be a szurkolók álomcsapatába.

Érdekes, hogy a hat spanyolon kívül még két Spanyolországban játszó labdarúgó került be a csapatba: a portugál Pepe és a holland, egyes vélemények szerint a franciáknak az Eb legszebb gólját lövő Wesley Sneijeder.

Rajtuk kívül az orosz labdarúgás állócsillaga, a Barcelonába vágyó Andrej Arsavin, és két újdonsült Eb-ezüstérmes, Philipp Lahm és Michael Ballack tagja a drukkerek tizenegyének.

Forrás: Getty Images

Casillas és Villa is bekerült a szurkolók csapatába

Az Európa-bajnokság szurkolói álomcsapata a FIFA honlapján lezajlott szavazás alapján:
Iker Casillas (spanyol, Real Madrid) - Philipp Lahm (német, Bayern München), Pepe (portugál, Real Madrid), Carles Puyol (spanyol, Barcelona), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid) - Marcos Senna (spanyol, Villarreal) - Xavi (spanyol, Barcelona), Andrej Arsavin (orosz, FC Zenit), Michael Ballack (német, Chelsea), Wesley Sneijeder (holland, Real Madrid) - David Villa (spanyol, Valencia).