Itt a Csengetett, Mylord? utóda

Vágólapra másolva!
A Duna TV-n pénteken indul A Dibley-i lelkész című brit sitcom, amely nálunk is a Csengetett, Mylord?-hoz hasonló közönségsikert érhet el.
Vágólapra másolva!

A történet középpontjában Dibley, egy angol falucska áll, melynek lakói a nemrégiben elhunyt lelkész utódát várják. Természetesen úgy gondolják, hogy az új lelkész hasonló lesz elődjéhez, vagyis egy köztiszteletnek örvendő öregemberre számítanak.

Az érkező láttán azonban mindenkinek leesik az álla: az új lelkész ugyanis nem más, mint Geraldine Granger, egy hatalmas termetű, tréfacsináló hölgy, aki a csokoládénál csak a popzenét szereti jobban. A kongregáció hat tagja csodálkozással vegyes borzadállyal fogadja a féktelenül jókedvű és csupaszív nő érkezését, aki hatalmas lendülettel fog bele az apátiába süllyedt falu felrázásába.

A sorozatot 1994-ben kezdte gyártani a BBC, azóta az óriási közönségsiker miatt több évad és számos karácsonyi különkiadás látott napvilágot. Dawn French, a címszereplő elnyerte a legjobb komikának járó díjat, a széria pedig 2004-ben harmadik lett a Nagy-Britannia legjobb sitcomját kereső versenyben. A komédiasorozatot Richard Curtis, a Négy esküvő és egy temetés írója jegyzi.

A Duna TV-n július 25-én pénteken 21.00-tól láthatjuk az első részt, a további epizódok péntekenként ugyanebben az időpontban kerülnek adásba.