Filmstúdiókat dob piacra a vagyonkezelő

Vágólapra másolva!
Három állami kézben lévő nagy múltú filmstúdió értékesítésére írt ki pályázatot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. A pályázati kiírásban megállapított minimális ár az Objektív és a Hunnia Filmstúdió esetében 11 millió forint, a Budapest Filmstúdió esetében pedig 30 millió forint.
Vágólapra másolva!

Az Objektív Filmstúdió Kft., a Budapest Filmstúdió Kft., valamint a Hunnia Filmstúdió Kft. 100 százalékos állami tulajdonának értékesítésére nyilvános, kétfordulós pályázatot írt ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. Az MNV az első fordulóban a pénzügyi megbízhatóság mellett értékeli az ajánlattevők filmszakmai múltját, magyar filmgyártásban szerzett szakmai tapasztalatát, valamint jelenlegi szakmai tevékenységét is. A pályázat győztesét a második fordulóban a megajánlott vételár nagysága alapján határozzák majd meg.

A 2007. december 31-i adatok alapján az Objektív Filmstúdió jegyzett tőkéje 6 millió 590 ezer forint, saját tőkéje 6 millió 961 ezer forint volt. A Budapest Filmstúdió jegyzett tőkéje 3 millió 410 ezer forintra, saját tőkéje pedig 15 millió 163 ezer forintra rúgott. A Hunnia Filmstúdió jegyzett tőkéje 11 millió 60 ezer forintot, saját tőkéje 8 millió 46 ezer forintot tett ki 2007 végén.

A pályázati kiírásban megállapított minimális ár az Objektív és a Hunnia esetében 11 millió forint, a Budapest Filmstúdió esetében pedig 30 millió forint. Az első fordulóban az ajánlatok benyújtásának határideje 2008. december 19.