Jövőre indul a magyar számlatombola

Vágólapra másolva!
Japánban és Horvátországban korábban sikert aratott, most Magyarországon is jutalomban részesülhet az, aki áruvásárláskor vagy valamilyen szolgáltatás után számlát kér, és utána eljuttatja azt a Szerencsejáték Zrt.-nek.
Vágólapra másolva!

Jövő év elejétől vehetnek részt sorsoláson azok, akik számlával igazolják bizonyos szolgáltatások igénybevételét - olvasható a Népszabadság hétfői számában. A kormány elsősorban a feketegazdaság visszaszorítása miatt kezdeményezte a nyereményjáték elindítását. A cél az, hogy számlakérésre ösztökéljék a vásárlókat - írta a lap.

A Japánban és Horvátországban is sikeres játék magyarországi megszervezésével és működtetésével a Szerencsejáték Zrt.-t bízták meg.

Egy éven át lehet majd a különböző szolgáltatásokról kért számlák sorszámát és a kibocsátó adószámát sms-ben vagy interneten a céghez beküldeni, ahol minden hónap első munkanapján tartanának sorsolást. A heti tíz szerencsés fejenként nettó egy-egymillió forintot nyer. A számlatombola mintegy félmilliárd forintot igényel a következő évben.

A nyerő számlák tulajdonosainak vállalniuk kell a nyilvánosságot, beleértve a nyilvános díjátadáson való részvételt is. Egy számlával csak egyszer lehetne részt venni a tombolán.

A sorsoláson nem lehet majd a Népszabadság szerint közüzemi számlákkal, banki kivonatokkal vagy telefonszámlával részt venni, és a vásárlásnak várhatóan el kell érnie az 1000 forintos értékhatárt.