Alig mozdult a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX minimális, 6,80 pontos emelkedéssel, 13 011,76 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,05 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Alig mozdul el előző napi záró értékéről a BUX nyitáskor. Negyed óra elteltével már növelte nyereségét és 0,29 százalékos pluszban tartózkodott. A vezető részvények közül az OTP már 1,02 százalékos pluszban volt, míg a Richter és a Mol rosszabbul kezdett. Előbbi 0,39, utóbbi 0,93 százalékos mínuszban volt a kezdés után negyed órával.

A kereskedés további alakulását a kora délutánra várt amerikai makroadatok határozzák majd meg - vélekedtek az elemzők. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint csütörtökön meglepő erőt mutatott a magyar piac, hiszen régióbeli társaival ellentétben emelkedett. Úgy vélte, ez az emelkedés kitarthat pénteken is, hiszen a világpiacokon mérsékelt optimizmus uralkodik.

A Concorde elemzője szerint a várhatóan pozitív délelőtt után a 14:30-as amerikai munkaerő-piaci adatok befolyásolhatják markánsan a kereskedés irányát. Az adatok jelentősége akkora, hogy akár napokra, hetekre meghatározhatják a börze trendjét - vélekedett.