Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid az egyik legerősebb támadókettőssel rendelkezik a Primera Divisiónban, hiszen a csapat edzője alaphelyzetben a Sergio Agüero, Diego Forlám duót küldheti pályára hétről hétre. A két csatár közül főleg Agüero esetleges távozásáról cikkeztek sokat, ám a spanyol sportnapilap, az As értesülései szerint az eggyüttes híveinek inkább Forlán miatt kell aggódniuk.

A 30 éves uruguayi ugyanis pályafutása vége felé szeretne ismét sztárcsapatban futballozni, márpedig az Atlético az utóbbi időben elmarad a várakozástól, és könnyen lemaradhat a Bajnokok Ligáját érő helyekről. Forlánt a szerződése 2011-ig köti a klubhoz, a kivásárlási záradék azonban viszonylag alacsony, 36 millió euró (az Atlético két éve 21 millióért vásárolta meg a Villarrealtól). Az As úgy tudja, hogy ha a madridiak szereplése nem javul, és nem szerzik meg a szezon végén legalább a negyedik helyet a bajnokságban, akkor Forlán a távozás mellett dönt majd. Ügynöke, Daniel Bolotnicoff a lap értesülései szerint máris elkezdte a puhatolódzást, hogy melyik klub lenne hajlandó kifizetni ezt az összeget az Atléticónak. Persze a csatár leginkább annak örülne, ha góljainak is köszönhetően csapata feljebb léphetne a táblázaton - más kérdés, hogy a menedzserének nem feltétlenül ez az érdeke.

További átigazolási hírek
A Bayern München kölcsönadta fiatal középpályását, Toni Kroost a Bayer Leverkusennek. A török Besiktas bejelentkezett a Schalke 04 középpályásáért, Fabian Ernstért. A Sunderland a Manchester City védőjét, Richard Dunne-t szeretné megszerezni. A Numancia kölcsönvette a görög Olympiakosztól a spanyol hátvédet, Raúl Bravót, aki korábban a Real Madridban játszott. A Werder Bremen kiszemeltje a horvát Dinamo Zagreb válogatott játékosa, Milan Mandzukic. A Hannover '96 magyar középpályása, Huszti Szabolcs az orosz Zenit Szankt-Petyerszburgba igazolt. A Manchester City megvette a Newcastle United kapusát, Shay Givent, brazil csatára, Jó viszont kölcsönbe az Evertonba kerülhet.