Vágólapra másolva!
Levélben kérik a roma szervezetek Gyurcsány Ferenc kormányfőtől, hogy nevezzen ki egy roma ügyekért felelős tárca nélküli minisztert - írja a Népszava. Emellett javasolják azt is, hogy jöjjön létre egy ötven tagú roma tanácsadó testület, valamint alakuljon az Országgyűlés emberi jogi bizottságán belül egy romaügyi albizottság.
Vágólapra másolva!

Kormányzati szintre emelnék roma szervezetek a magyarországi cigányság ügyeit, ezért Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz írt levelükben többek között azt kérik: nevezzen ki egy roma ügyekért felelős tárca nélküli minisztert - írja a Népszava szerdai száma.

A miniszteri poszton kívül javasolják azt is, hogy működjön egy ötven tagú roma tanácsadó testület, valamint alakuljon az Országgyűlés emberi jogi bizottságán belül egy romaügyi albizottság. Mindezeken túl - olvasható a lapban - az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsban munkacsoportot hoznának létre, amely konzultációs kapcsolatban áll a diszkriminációs ügyekben tevékenykedő roma jogvédőkkel és társadalmi szervezetekkel.