Vágólapra másolva!
Tíz autó csúszott össze Borsodban szerda reggel az útra fagyott hó miatt - közölte a rendőrség. A csúszós utak miatt rengeteg baleset volt a megyében, a sérülteket több helyről mentőhelikopter vitte kórházba.
Vágólapra másolva!

Tömeges baleset történt szerda reggel az M30-as autóút Felsőzsolca és a Cora áruház közötti szakaszán a csúszós út miatt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Egyedné Novodonszki Éva elmondta, hogy az M30-ason tíz autó ütközött össze.

A szóvivő szerint több személyi sérüléssel járó közlekedési baleset is történt megyeszerte a csúszós, síkos, jeges utakon. A 3-as számú főúton, Encs, Méra és Csobád térségében rengeteg a baleset, mentőhelikopter viszi el a sérülteket.

Sajgó Tamás, a Magyar Közút Kht. megyei ügyeletese azt mondta, hogy folyamatosan szórják a csúszós utakat. A hó éjfél után kezdett esni a megyében, a pár milliméternyi csapadék ráfagyott az utak burkolatára, és ez okozza a fokozott balesetveszélyt.

Súlyos baleset történt szerda reggel Hajdú-Bihar megyében is: itt egy ember meghalt, kettő könnyebben megsérült, amikor kamion és személygépkocsi ütközött össze a 35-ös főúton. A rendőrség szerint a baleset Hajdúböszörmény határában történt. A helyszínelés idejére a teljes utat lezárták, a feltorlódott járművek elterelésére nincs lehetőség.