Frankfurti újdonságparádé a Volkswagentől

Vágólapra másolva!
Több újdonsággal is készül a szeptemberi Frankfurti Autószalonra a Volkswagen, többek között érkezik a 270 lóerős Golf és a miniautó up! szériaváltozata.
Vágólapra másolva!

Igazi újdonságparádéval várja majd a Frankfurti Autószalon látogatóit a Volkswagen, az egész stand tele lesz friss modellekkel. Érkezik például a korábban R20-ként emlegetett Golf R, amely a GTI kétliteres turbómotorját kapja - alaposan átdolgozva. Nemcsak a befecskendezéssel, hanem a töltőlevegő-hűtéssel is variáltak a Volkswagen mérnökei, a blokk teljesítménye így 270 lóerőre ugrott.

Várhatóan ugyan csak tanulmányként, de látható lesz a kiállításon a Polo kétajtós GTI-változata, a koncepció már közel a végleges formát mutatja majd. Jön az új Golf kombi is, amely megkapja a hatos széria frissebb, modernebb, Scirocco inspirálta arcát. Valószínűleg változatlan marad a farrész kialakítása, bentre viszont a hatos Golfból megismert anyagok kerülnek.

1,6 literes, közös nyomócsöves dízelmotorok jelennek meg a kombi palettáján 90-110 lóerős teljesítménnyel, a Mexikóban gyártott Golf Variant rögtön a premier után rendelhető lesz a márkakereskedésekben. Bemutatkozhat a Volkswagen Roadster új, szériagyártáshoz közelibb verziója.

Várható a Touran frissített kiadásának, valamint a miniautó up! szériaváltozatának leleplezése is, a haszonjárművek szerelmesei az új VW Pickupnak örülhetnek majd.

Forrás: [origo]