Veszprém-rali: méltatlan és kurta első nap

Vágólapra másolva!
Éjszakába nyúlt a Veszprém-rali első napja, melynek összesen nyolc versenykilométer szerepelt a programjában.
Vágólapra másolva!

ForrA!s: [origo]

A bajnokságot vezető Herczig/Baranyai páros a negyedik helyről várhatja a folytatást


Sem a nézők, sem a versenyzők tetszését nem nyerte el a Veszprém-rali nyitó napja. A királyszentistváni szinkronpályán fordított sorrendben, párosával indultak az autók, és kétszer teljesítették a négykilométeres pályát. Bár kora délután megkezdődött a verseny - nagyjából lehetetlenné téve a drukkolást annak, aki a hét utolsó munkanapján még dolgozott -, annyira elhúzódott, hogy az utolsó húsz páros már sötétben teljesítette a távot.

A publikum nagy része nem is tartott ki hat órán át, pedig a WRC-k a végén következtek. Ráadásul a pálya addigra annyira tönkrement, hogy a kijárt nyomban futó autók alja végig leért. Többen is panaszkodtak, hogy szinte fáj nekik az olykor több tízmilliós technikákat tönkretenni, és hogy ezen a rövid szakaszon többet kapnak az autók, mint az amúgy hírhedten kemény Veszprém-környéki pályákon majd másnap.

ForrA!s: [origo]

Janika kemény ellenfele lesz a bajnoki éllovasoknak. Az S2000-es Peugeot 207 murván is nagyon gyors


Az már csak fokozta a helyzetet, hogy az ünnepélyes rajt a belvárosban a két gyorsasági után volt, így az élmezőny éjjel 11 óra körül haladt át a dobogón. A nyolc kilométert egyébként Turi Tamás tette meg a leggyorsabban, legfőbb riválisai, Spitzmüller, Turán és Herczig előtt. Az országos értékelés legjobbja Krózser volt, megelőzve a végső győzelemre is esélyes Szabó Gergőt és ifj. Tóth Jánost. Asi kímélte az autót, jócskán lemaradt. A kétkerék-hajtásúak különversenyét a visszatérő Bútor Róbert nyerte.

Egyes csapatok kezdeményezték, hogy a nem egyenlő feltételek - a mezőny nagy része világosban, míg az alacsony rajtszámmal indulók sötétben teljesítették a távot -, valamint a minősíthetetlen út miatt vegyék ki az értékelésből a pénteki részt. Szombaton hat hosszú szakasz vár a mezőnyre, és este véget is ér a másfél napos Veszprém-rali.

A verseny állása két gyorsasági után:

1.Turi/TóthSubaru Impreza WRCWRC6:31,3
2.Spitzmüller/KazárMitsubishi Lancer WRCWRC +2,7
3.Turán/ZsírosPeugeot 307 WRCWRC +5,7
4.Herczig/BaranyaiSubaru Impreza WRCWRC +6,0
5.Krózser/BuholczMitsubishi Lancer Evo IXN4 +14,0
6.Zambelly/DobosMitsubishi Lancer Evo VIA8 +14,0