A romák elleni támadásokról beszél Bajnai Sólyommal

Vágólapra másolva!
A kislétai gyilkosságról és a romák elleni támadásokról tájékoztatja hétfőn Sólyom László köztársasági elnököt Bajnai Gordon miniszterelnök. A találkozó után Sólyom nyilatkozni fog a Sándor-palotában.
Vágólapra másolva!

Hétfőn találkozik Sólyom László köztársasági elnök Bajnai Gordon miniszterelnökkel, hogy tájékoztatást kérjen a kislétai gyilkosság ügyében folytatott nyomozás állásáról. Az államfő azt kérte a miniszterelnöktől, hogy a megbeszélésen első napirendi pontként tájékoztassa a nyomozás állásáról és arról, milyen intézkedéseket hoztak az elkövető vagy elkövetők elfogásáért. A találkozót követően Sólyom sajtónyilatkozatot ad a Sándor-palotában.

A Szabolcs megyei Kislétán múlt hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőttek otthonában egy 45 éves roma nőt, 13 éves lányát pedig életveszélyesen megsebesítették. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz. A tavaly július óta tartó, romák elleni bűncselekmény-sorozatnak eddig ötvenöt sértettje van, közülük hatan meghaltak.