Extra juttatásokat kaptak a minisztériumi dolgozók

Vágólapra másolva!
Nyolc minisztérium legalább egymilliárd forintnyi, törvényben nem garantált étkezési jegyet, üdülési csekket vagy ajándékutalványt osztott munkatársainak a válság kitörése óta. Az egy főre eső juttatások 100-300 ezer forint között mozognak. Sőt, a miniszterek is kaptak a juttatásokból - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Legjobban a Miniszterelnöki Hivatal munkatársai jártak, ahol csak idén összesen 287 millió forintnyi különjuttatást fizettek ki a 730 fős apparátusnak (egy főre vetítve: 393 ezer forint). Őket az Önkormányzati Minisztérium dolgozói követik, akik átlagosan több mint 300 ezer forintnyi utalványt vághattak zsebre. Az adakozók közül a legfukarabb a pénzügyi tárca volt: "csak" 100 ezer forint ajándékutalványt adtak tavaly decemberben. A végső számla azonban ennél is nagyobb lehet, mert a Szociális és Munkaügyi Minisztérium nem volt hajlandó pontosan értelmezhető adatokat szolgáltatni a Blikknek.

A lap megjegyzi, a minisztériumi dolgozóknak adott extra pénz azért is furcsa, mert a kormány tavaly költségtakarékosságot hirdetett, amit Bajnai Gordon miniszterelnök áprilisban tovább szigorított.