Amerikát követi a BÉT zuhanása

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 431,40 pontos csökkenéssel, 20 141,33 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 2,10 százalékkal gyengült. Törékeny befektetői hangulatot várnak hétfőn a BÉT-en a megkérdezett szakértők.
Vágólapra másolva!

Török Bálint a Buda-Cash Brókerház részvénypiaci elemzője a nyitás előtt még elképzelhetőnek tartott egy enyhe pozitív korrekciót követve a nemzetközi piacokat. A nap egészére vonatkozóan újabb esést is lehetségesnek tartott. Az elemző hozzáfűzte: törékeny a hangulat.

Králik István, a KBC Securities üzletkötője viszont a nyitásra is gyengülést várt a pénteki jelentősebb csökkenés után. Elmondása szerint a magyar piac követi az amerikait, ahol a határidős mutatók most pozitív tartományban mozognak, ami kisebb korrekciót jelez. A nap egészében a Budapesti Értéktőzsdén stagnálást, vagy gyengülést vár a KBC Securities üzletkötője.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 325,93 pontos, 1,56 százalékos csökkenéssel, 20 572,73 ponton zárt pénteken. Az amerikai pénteki zárásban mind a két fő mutató, a Dow Jones és a Nasdaq is, 2,5 százalékot gyengült.