Csőtörés miatt a fél metrót lezárták Helsinkiben

Vágólapra másolva!
Öt metrómegállót elöntött a víz Helsinkiben, mert vasárnap eltört egy főnyomócső az egyik megálló fölött. A város egyetlen metróvonalának felét lezárták, a felszíni közlekedés kaotikussá vált.
Vágólapra másolva!

Közlekedési káosz volt hétfőn helsinki központjában, miután eltört egy főnyomócső, és vízáradat zúdult a finn főváros egyik metróállomására. A csőtörés miatt a város vízellátásában is voltak fennakadások. A víz legalább öt metróállomást elöntött, ezért Helsinki egyetlen metróvonalának felét lezárták.

A felszínen át kellett szervezni a villamos -és buszjáratokat, aminek következtében zűrzavar alakult ki. Juha Pitkanen, az elhárítást végző csoport vezetője azt mondta a médiának, hogy a víz a vészkijáratokon keresztül tört be a metróba, és több helyen elérte a peronokat is. Az eltört csövet a főpályaudvarnál lévő tér alatt találták meg. A főpályaudvar alatti megállót és ott üzemelő üzleteket közvetlenül a délután négy órás riasztás után ürítették ki és zárták le.

A helsinki vízművek egyik szóvivője több millió euróra becsülte a károkat. Egyelőre bizonytalan, mennyi ideig marad zárva a metróvonal, a főpályaudvar alatti megálló helyreállítását hónapokra becsülik.