A tömegverekedés után is járőröznek Hangácson

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint vasárnap "rend és nyugalom van a Borsod megyei Hangácson, ahol két ember meghalt egy szombat hajnali tömegverekedésben. Hat embert vettek őrizetbe, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.
Vágólapra másolva!

Nyugodtan telt az éjszaka a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hangácson, ahol két ember halt meg szombat hajnalban, miután két társaság összeverekedett egymással.

A borsodi rendőrség szóvivője, Egyedné Novodonszky Éva vasárnap délelőtt az [origo]-nak azt mondta: szombathoz képest nincs semmi változás a településen, "rend és nyugalom van". A Független Hírügynökség vasárnap korábban arról számolt be, hogy a településen az átlagosnál több rendőr járőrözik, és elegen vannak ahhoz, hogy szükség esetén megakadályozzanak egy újabb rendbontást. Egyedné azonban az [origo]-nak azt mondta, hogy csupán a "szokásos" rendőri jelenlét van a településen.

A rendőrség szerint Hangácson két társaság verekedett össze botokkal, különböző szerszámokkal. Öt férfit és két nőt a Miskolcon megyei kórházban láttak el; sérüléseik nem voltak súlyosak, már elhagyhatták a kórházat. A rendőrség öt embert gyanúsított meg több emberen elkövetett emberöléssel, és még egy férfit felfegyverkezve elkövetett garázdasággal. A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint mind a hat embert őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A gyanúsítottakról bővebb információt egyelőre nem ad a rendőrség.

A tömegverekedés körülményeiről és a helyiek által feltételezett okáról korábbi cikkünkben, itt olvashat részletesen.